VG melder at den kommende norske storfilmen om birkebeinernes allerede har rukket å vekke internasjonal oppsikt, tre måneder før filmen har premiere i Norge.

Det amerikanske selskapet Magnolia har nå kjøpt distribusjonsrettighetene til filmen, som i engelskspråklige land får tittelen «The Last King». Dette betyr at filmen vil bli vist på kinoer i hele USA.

– For oss er dette utrolig gøy, sier markedssjef og eksekutiv produsent Jan Petter Dickman til VG.

– Avtalen er ganske ny, så hvordan Magnolia vil jobbe med filmen er for tidlig å si. Det jeg vet, er at de sikter mot premiere på amerikanske kinoer i løpet av 2016. Vi har hatt en strategi om å lage fortellingen om birkebeinerne og flukten med kongssønnen så erkenorsk som den er, og at nettopp det vil ha internasjonal appell, sier han til VG.

«Birkebeinerne», med blant andre Kristofer Hivju, Jakob Oftebro, Thorbjørn Harr og Pål Sverre Hagen på rollelisten, har premiere på norske kinoer 12. februar 2016.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.