Rundt 300 publikummere hadde tatt turen til bilverkstedet for å få med seg den nye operaen.

Rett før forestillingen ble to biler løftet opp på bukker og lysene skrudd på. Publikum var forbløffet over den opfinnsomme lyssettingen.

Dette var bare begynnelsen; fem minutter senere steg Bernt Ola Volungholen ut av lastebilen og startet på arien «Largo al factotum della citta» fra «Barberen i Sevilla.»

For tidlig i vinter startet RingsakerOperaens leder Kari Elisabeth Bekken og Tømmerstock-festivalens ledere å snakke om de kunne gjøre noe sammen under festivalen, og det syntes begge parter var en god idé. Etter hvert utviklet RingsakerOperaens prosjekt seg bort fra festivalområdet i Brumunddal til verkstedhallen til Møller Bil i Nydal. Men det var Tømmerstock som var utgangspunktet. Og det var starten på et samarbeid som Kari Elisabeth Bekken ønsker å videreføre til neste år.

Gøy

- Det som gjør det så gøy, er at folk treffes og prates og begynner å kaste ball med hverandre, sier hun.

- Jeg tør ikke å si hva det blir, men vi ønsker å finne en måte å samarbeide med Tømmerstock på også til neste år.

- For det er veldig artig å tenke i nye baner, og ta i bruk nye arenaer, sier Kari Elisabeth Bekken.

- Og det er mulig fordi folkene i «Operativet» er dønn profesjonelle. For grunnen til at vi kan tillate oss å leke på denne måten, er at vi de er så proffe.

annerledes

Så var det da også en helt annerledes operaforestilling som ble framført søndag kveld - i verkstedhallen.

«Glem kleskode og ødelagt forgasser!» Slik lød oppfordringen på forhånd fra ensemblet med Bernt Ola Volungholen (baryton) Caroline Wettergren (sopran), Kathrine Amdam Eckholm (sopran) Eivind Kandal (tenor) og Jacob Burhøi (pianist). Og publikum kom nettopp for å la seg overraske.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.