– Nå er det bare igjen en neve sitteplasser, og noen flere ståplasser, forteller Liv Fjellsol på telefon til HA.

Familien Fjellsol driver Galleri Fjellsol på Stavsjø. Galleriet har arrangert flere konserter.

– I år er det totalt tolv konserter. En for hver måned. I fjor ble det ti, sier Fjellsol.

Søndag er det klart for enda en bukett med store artister i galleriet. Valkyrien Allstars entrer scenen, og Liv Fjellsol har store forventninger.

– Vi har ikke opplevd Valkyrien i galleriet før. De har spilt på mange forskjellige store konsertscener og er et fenomenalt liveband. Det blir stas å oppleve gallerikonsert med et lekent band og det lydbildet Valkyrien har, sier hun.

Galleri Fjellsol har en publikumskapasitet på 75 personer, og ifølge Liv Fjellsol er det mange som vender tilbake til galleriet for å få med seg konsertene.

– Det kommer blant annet publikum fra Oslo, Tynset og Lillehammer. Ryktene går og folk reiser langt for å få med seg dette. På konserter er det faste publikummere fra hele Østlandet her. Konserter på Galleri Fjellsol er eksklusivt. Det er ikke ofte man får oppleve så store artister på en så intim scene.

Artistene trives også godt med å spille på Galleri Fjellsol.

– Alle artistene så langt har booket seg inn på nytt. Når de spiller her får de god lyd og et dedikert publikum, sier Fjellsol.

– Hva var det som førte til at Galleri Fjellsol begynte å arrangere konserter?

– Det var mange ting. Som bildekunstner jobber jeg i en forholdsvis smal sjanger. Mine verk er ikke popkunst. En kan ikke leve av samfunnsengasjert bildekunst på Stavsjø alene. Jeg må hvert år jobbe både nasjonalt og internasjonalt for å leve av kunsten. Et samarbeid med ekstremt gode komponister og artister er noe vi ønsker for at galleriet skal være levende og fungere tverrfaglig. Som en gledelig bonus er musikkopplevelsene ypperlig inspirasjon til framtidige kunstprosjekter. Konsertene er en av årsakene til at vi har investert ekstra i solid og ujålete ombygging med tanke på god akustikk og veltilpasset lydanlegg. Det gjør det til en god opplevelse for artister og publikum. En konsert på Galleri Fjellsol skal være en helhetlig musikkopplevelse, sier Liv Fjellsol til HA.

Med flere konserter på programmet i månedene framover skjer det mye på Galleri Fjellsol, hele året. Fjellsol har også planlagt neste år, og konsertprogrammet er allerede nesten ferdig booket.

– Det blir om mulig enda flere store artister neste år, avslutter hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.