Ilseng samfunnshus var pyntet med gamle Beatles-plakater da Ilseng Sangforening framførte korets siste av i alt tre forestillinger med Beatles på kav ilsengsk. 

Best på norsk

Korets siste eventyr startet da dirigent Gro Anita Johansen kontaktet Tor Karseth for å fortelle at sangforeningen ville synge Beatles. 

– Vi tenkte at det ville passe best med norske tekster, og Tor Karseth syntes umiddelbart at Beatles på dialekt var en veldig god idé, sier Johansen. Resultatet ble en forestilling som virkelig skulle vise seg å utfordre koret på nye området. I tillegg til en stor dose mye tekster presenterte nemlig Karseth et manus med store roller og mange replikker. Johansen forteller at koret har jobbet iherdig i løpet av hele sesongen for å komme i mål.

– Dette har vært en kjempestor oppgave for hele gjengen, men jeg syntes virkelig at de har tatt utfordringene på strak arm. I tillegg mistenker jeg at de nok har kost seg noe veldig i løpet av denne prosessen, sier hun.

Ilsengsk fenger

Det er mye som tyder på at Beatles på Ilsengsk fenger, og sangforeningen kan se seg fornøyd tilbake etter et publikumstall på totalt 500 mennesker fordelt på tre forestillinger. Etter den siste konserten takket publikum for underholdningen med trampeklapp, og koret svarte på jubelen med en spontan framføring av «Ubåt som er gul». 

– Det er ekstremt hyggelig at så mange tok turen, forteller Johansen. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00