– Ta med stol og fyll torget! oppfordrer Randi Stene, kunstnerisk leder av Kirsten Flagstad festival. Kommer det så mange som 5.000, som tidligere er antydet som festivalledelsens håpefulle drøm, vil det bli en av årets store publikumstreffere på Stortorget. Uansett vil det bli et solid høydepunkt under årets Kirsten Flagstad Festival.

Mesteparten av musikken vil bli fra «West Side Story», pluss «Candide». Det betyr, ifølge Randi Stene, at det vil bli framført masse kjente musikk, og kanskje blir det også en del verker som du ikke helt visste hvor du har hørt før. Men i løpet av kvelden vil du nok finne det ut.

I forhold til fjorårets program, er det i år mer enda mer kjent musikk, tror hun. Men også i fjor ble utekonserten på Stortorget en skikkelig publikumssuksess.

Solister

– Å synge ute er en annerledes opplevelse, men jeg liker det, sier Tone Kummervold – ung sopran som er en av fem solister på konserten. De øvrige er finske Lilli Paasikivi, Bernt Ola Volungholen, danske Sofie Elkjær Jensen og Marius Roth Christensen.

I utdragene fra «West Side Story» skal Tone Kummervold gjøre noen av Anitas sanger.

– Litt spesielt er det jo at det er bare operasangere som skal synge, sier hun. – Så det blir en slags operaversjon av sangene fra musikalen. Men jeg har sans for musikalstilen også, selv om jeg befinner meg litt utenfor komfortsonen min.

orkesteret

I fjor var det Kringkastingsorkesteret som deltok i utekonserten på Stortorget. Denne gangen er det Trondheim Symfoniorkester som kommer, med sin dirigent Nick Davies, som har sin spesielle ekspertise nettopp på musikaler og har dirigert en rekke produksjoner på Londons West End. Siden 2007 har han vært dirigent for festkonserten i forbindelse med Nobels fredspris i Oslo.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.