Jonas Jeremiassen Tomter er idémaker og programleder for NRK P3s sommersatsing Badevaktene.
- Det er den beste sommerjobben man kan ha, hevder han.

- Vi vokter sommeren! hevder 23-åringen fra Tangen. Sammen med Maria Kinge, kjent fra NRKs seersuksess Trekant, og Leo Ajki har Jonas hendene fulle med å underholde lytterne fem dager i uka.
- Det er et tøysete og fjasete sommervikarprogram. Det var oppdraget vi fikk fra P3. Alle har dratt på ferie og vi har blitt satt igjen for å vokte fortet, forteller Jonas.
Stikkordene for radioprogrammet er innringere og konkurranser, men trekløveret har også noen utradisjonelle innslag.
- Stuntreporteren Leo går rundt i Bergen og lærer utenlandske turister å si stygge ting. De tror de lærer å spørre hvor mange klokka er, men ender opp med å gå rundt og si Jeg er en kåt tøs. Veldig barnslige greier, ler Jonas.
På terrassen på Marienlyst har Jonas fylt et plaskebasseng, og hver dag får ivrige innsender lov til å komme til studioet og til å konkurrere om å holde pusten lengst.
- Vi hadde med en fra 71 grader nord som holdt pusten i 4 minutter og 1 sekund. Han vinner nok, ler Jonas.
Bassenget badevaktene vokter er bare 29 cm djupt. Egentlig hadde de større planer.
- Jeg kjøpte et 1.000 liters basseng og begynte å fylle det opp ute på terrassen. Da kom sjefen og undret om jeg hadde avklart dette med byggansvarlig. Jeg svarte «nei», og han påpekte «at det burde jeg kanskje ha gjort», sier Jonas.
- Det var visst lite populært å risikere å bryte igjennom golvet med ett tonn vann.
Jonas har ennå ikke prøvd å sette noen rekord i bassenget. Han sitter tørrskodd bak instrumentpanelene i studio.
- Vi er ikke ordentlige badevakter, så hvis noe skulle gå galt vet vi ikke helt hva vi skal gjøre. Sjefen lurte også litt på nettopp det, men heldigvis har ting gått bra, forteller Jonas.
- Hver dag ringer vi en ordentlig badevakt. Jeg har lært hvordan man skal gjennomføre en livredding. To pust inn og 30 trykk, hevder han.
Dette er ikke første gang man kan høre Jonas på radio. Etter et halvt år på fotoskole i Trondheim fikk han vikarjobb i Hallo P3 og flyttet til Oslo. Deretter fulgte oppdrag for seksualitetsprogrammet Juntafil og Popsalongen. - Å si et nummer inn i en mikrofon og oppleve at 200-300 personer ringer inn eller sender meldinger er rart og veldig kult. Jeg elsker denne jobben.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.