Det var igjen en fryd å høre korps-musikk i Flagstadsalen, for takket være den flotte akustikken kom begge korps virkelig til sin rett. Samtidig kreves det kanskje mer av musikerne enn før, for her kan ingen skjule seg i en grøtete samklang.

Begge korpsene har blitt så heldige å ha fått en dyktig dirigent, en som avgjør den endelige kvaliteten. Det må ha stimulert til økt innsats, for begge korpsene låt riktig så nydelige på søndagens konsert. Det var nok helt riktig at Henning Børresen skrøt igjen av landets flotteste øvingslokale.

Trygg og tydelig

Vang musikforening stilte med et virkelig variert repertoar, og har vokst seg stor med over 60 medlemmer. Med dirigent Trond Eklund Johansen ble det strake og tydelige rytmer i «Punjab», før det bar av gårde med et stykke originalt skrevet for korps: «Suite i Ess-dur» av Gustav Holst. Her var det gjennomsiktig instrumentering, og bidragene til hver instrumentgruppe var godt innøvd.

Litt 17. mai-stemning ble det med «Norge i rødt, hvitt og blått», med god trøkk. Og igjen, så artig å høre alle detaljene, som ellers fort blir borte i gatene.

I «Sway» klarte korpset seg så bra, at Eklund Johansen bare sto og smilte mot slutten, uten å dirigere. Dette var virkelig deilig samspill, hvor det svingte godt av.

Høyt nivå med rund klang

Hamar Musikkorps har fått ny dirigent i høst, Ivar Hellesnes. Samspillet mellom han og korpset fungerte bra, noe som kom tydelig fram i «Og teksten var av Prøysen», en spennende Prøysen-potpurri. De instrumentale versjoner av visene har fått hvert sitt uttrykk, og bygger opp under tekstene. Slik ble «Så seiler vi på Mjøsa» utført i jazzversjon, og solistene i korpset måtte reise seg.

Hellesnes’ direksjon resulterte i en myk og rundt klang i korpset. Og selv om «Kjempevise-slåtten» fikk en nølende start i det utfordrende arrangementet, endet de mer enn vel blåst.

Avslutningen var et stort felleskorps, med hele 110 musikere på scenen. Og selv om publikum sang med på «Hamarsangen», hørtes de knapt. Det ble derimot en mektig korpsklang som avrundet helgen.

Terningkast: 4

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.