Tanken med åpningsshowet har helt fra starten vært å trekke fram sentrale artister fra Hamar-regionen. Folk som Ole Edvard Antonsen, Silje Nergaard, Helge Lien og Anders Baasmo Christiansen er selvskrevne i en slik sammenheng.

Men lista over de medvirkende viser også at det satses mot et breiere omland. Gitaristen Lars Amund Maarud fra Kongsvinger, komikeren Atle Antonsen fra Lillehammer og dansegruppa Frikar fra Oppland er eksempler på det. Men brorparten er et bredt sammensatt utvalg stjerner fra Hamar og Hedmarken som skal skinne ut over det norske land.

TV-sending

For Hamar kommune har inngått en visningsavtale med NRK som skal sende åpningsshowet «live on tape». Det betyr at det sendes samme kveld 14. mars, etter Skavlan kl. 22.35. Andre halvdel sendes etter Kveldsnytt samme kveld.

Showet produseres av Fabelaktiv, i samarbeid med Hamar kommune.

Åpningsshowet skal starte klokka 20. Og ettersom det er de færreste som vil få plass på de 500 setene i salen, blir det overføring på storskjerm på Stortorget. Her håper arrangøren på «flere tusen lokale og tilreisende publikummere».

Søker støtte

Nå er prosessen i gang for å fullfinansiere åpningen. Tv-produksjonen blir ifølge Terje Halvorsen og Elisabeth Nord «hovedsakelig finansiert av NRK og sponsorplakater».

Åpningsshowet og øvrige arrangement i forbindelse med åpningen har et budsjett på 3,5 millioner kroner. To millioner av dette er finansier av Hamar kommune og Eidsiva, Nå søker kommunen bidrag gjennom samarbeidspartnere for å dekke inn de resterende 1,5 million kroner. I den forbindelse søker de Hedmark fylkeskommune om en halv million.
 

Disse skal være med

Hilde Hummelvoll og Kåre Magnus Bergh (programledere)
Ole Edvard Antonsen
Silje Nergaard
Helge Lien
Anders Baasmo Christiansen
Jan Eggum & Kaia Huuse
Amund Maarud
Lars Andreas Haug
Per Arne Glorvigen
Teater Innlandet
Eskil Rønningsbakken
Dansegruppa Frikar
Atle Antonsen
Mari Silje og Håkon Samuelsen
Flagstadfestivalen med et operanummer framført av Maren Myrvold
Nasjonalballetten
 

 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00