Han er nominert i klassen for beste mannlige birolle. Stykket Lang dags ferd mot natt er nominert i klassen "Årets forestilling".

- Det er kjempehyggelig, sier Anders Baasmo Christiansen.

Heddaprisen er den mest prestisjetunge prisen i norsk teaterliv, og den deles ut i september i Nationaltheatrets foaje - og prisen er en Nina Sundbye-statuett som forestiller Hedda Gabler med et pistolhåndtak som fot.

Anders Baasmo Christiansen har allerede en slik en hjemme på peishylla. Han fikk Heddaprisen for sin hovedrolle i Hamlet i 2008, og ble med det den aller første som har vunnet alle de tre skuespillerprisene i Norge (Heddaprisen, Amandaprisen og Gullruten).

Verdt å merke seg denne gang er at Anders Baasmo Christiansen er den eneste som er nominert av stjernene i stykket Lang dags ferd mot natt, og på scenen sammen med Anders sto Liv Ullmann, Bjørn Sundquist og Pål Sverre Valheim Hagen.

De andre som er nominert i klassen for beste mannlige birolle er Geir Kvarme for rollen som Roger de Bris i The Producers og Herman Bernhoft for rollen som Osvald i Gjengangere.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.