Han er nominert i klassen for beste mannlige birolle. Stykket Lang dags ferd mot natt er nominert i klassen "Årets forestilling".

- Det er kjempehyggelig, sier Anders Baasmo Christiansen.

Heddaprisen er den mest prestisjetunge prisen i norsk teaterliv, og den deles ut i september i Nationaltheatrets foaje - og prisen er en Nina Sundbye-statuett som forestiller Hedda Gabler med et pistolhåndtak som fot.

Anders Baasmo Christiansen har allerede en slik en hjemme på peishylla. Han fikk Heddaprisen for sin hovedrolle i Hamlet i 2008, og ble med det den aller første som har vunnet alle de tre skuespillerprisene i Norge (Heddaprisen, Amandaprisen og Gullruten).

Verdt å merke seg denne gang er at Anders Baasmo Christiansen er den eneste som er nominert av stjernene i stykket Lang dags ferd mot natt, og på scenen sammen med Anders sto Liv Ullmann, Bjørn Sundquist og Pål Sverre Valheim Hagen.

De andre som er nominert i klassen for beste mannlige birolle er Geir Kvarme for rollen som Roger de Bris i The Producers og Herman Bernhoft for rollen som Osvald i Gjengangere.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.