• Historie: Driverne av Memphis Bound Studio er opptatt av å formidle musikkhistorie. F.v. Glenn H. Gran og Magnus Østvang.
  • Sound City: Denne mikrofonen kjøpte Glenn H. Gran fra Sound City Studios samme dag som Dave Grohl kjøpte det kjente miksebordet Neve 8078.

– Musikk som er spilt inn på bånd låter varmere, finere og fyldigere. Det synes i alle fall vi to, sier driverne av Memphis Bound Studio, Glenn H. Gran og Magnus Østvang.

Det er seks år siden den engasjerte duoen begynte arbeidet med å sette sammen et analogt innspillingsstudio, og siden 2012 har Memphis Bound Studio tatt imot en lang rekke musikere som vil spille inn musikk på analogt vis.

Utilgjengelig utstyr

Alt skal foregå på gamlemåten, og Gran forteller at duoen har gravd dypt for å få tak i utstyret som trengs.

– Vi var helt klare på hva slags utstyr vi måtte ha tilgjengelig, og mye av utstyret har vært veldig vanskelig å få tak i. Vi er dessuten avhengig at alt som er her er i god stand, sier Gran, og henter fram en mikrofon fra 1954, som tidligere har gjort jobben i legendariske Sound City studios i Los Angeles.

– Vi har også en gammel plateklang på 300 kilo stående i kjelleren. Den kjøpte vi av Eden Studios i London, og er på mange måter selve hjerte i studioet, forteller han.

Best på gamlemåten

Gran og Østvang er begge klare på at de gamle arbeidsmetodene drar med seg mange ulike fordeler.

– Det er ingen tvil om at det låter bedre på bånd, og for oss er det viktig å sørge for at musikken lever. At man hører hva som foregår, og at det hele ikke blir tilgjort og glatt.

– I tillegg opplever vi at folk er mer skjerpet når lyset er på og teipen går, sier Østvang.

Glenn H. Gran trekker fram selve håndverkskunsten som en viktig motivasjonsfaktor.

– Forskjellene er enorme sammenlignet med hvordan studioer drives i dag, og for moderne studioarbeidere kan dette oppfattes som svart magi.

Forteller hele historien

– Det er ikke mange igjen som jobber på denne måten, og for meg er det viktig å ta vare på historien. Forhåpentlig kan også vi dele det vi har lært videre til andre, sier Gran.

I studioet er veggene dekket med autografer og bilder av gamle helter, og Gran forteller at de hele tiden har vært opptatt av å kunne tilby en helhetlig opplevelse til alle som er innom.

– For oss er det viktig å fortelle hele historien, og det kommer vi til å fortsette med, sier han.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00