Det ligger an til å bli folksomt i Hamar sentrum førstkommende lørdag, når den britiske artisten Sting skal opptre for 8.000 publikum på Stortorget.

HER ER GUIDEN

Se på bildet over. Dette er din guide til konsertområdet:

1. Matserveringen vil strekke seg langs langsiden av kulturhuset.2. Arrangørene har fått skjenkebevilling, og den ene baren plasseres foran Hamar kino.3. Den andre baren plasseres utenfor Torghjørnet.4. Toalettbrakkene blir å finne til høyre på torget, utenfor Hoels Cafe.

5. På fredag starter sceneriggingen foran Basarene. Lydprøvene starter lørdag formiddag, og selve arrangementet har varighet fra kl. 18 til 23–24.6. Basarene og parkeringen på Rema 1000 stenges av, og brukes som artistenes og arrangørenes backstage-område.

7. I Kirkebakken, like nedenfor Grønnegata, blir inngangspartiet rigget opp. Der skal alle sluses inn. Grønnegata stenges for trafikk i området rundt, og inngangskøen vil strekke seg videre opp mot kirken. 8. HC-rampen for rullestolsbrukere plasseres midt på torget, ved siden av lydteltet.9. Et gjerde mellom Big Horn Steakhouse på Stallgården og Torghjørnet sperrer av Torggata. Avsperringen fungerer også som nødutgang, og som publikumssluse ved konsertslutt.

10. Strandgata stenges av ved restauranten Cafe Valuta. Trafikken dirigeres i sløyfe rundt Basarene. Avsperringen fungerer også som nødutgang, og som publikumssluse ved konsertslutt.11. Strandgata stenges av ved utestedet Svare & Berg. Trafikken dirigeres i sløyfe rundt Basarene. Avsperringen fungerer også som nødutgang, og som publikumssluse ved konsertslutt.12. Torggata stenges av i passasjen til Hamar kulturhus. Hamar kino får inngang fra Mortensrudgata i helgen. Avsperringen fungerer også som nødutgang, og som publikumssluse ved konsertslutt.

Kom tidlig

Inngangen til arenaen er fra Kirkebakken, og porten åpner klokken 18 lørdag ettermiddag. Joe Sumner, Stings sønn og kveldens oppvarmingsartist, går på scenen i 20-tiden. Kveldens hovedartist er ventet på scenen en time senere.

– Folk må ikke komme for sent. Det tar en time og tjue minutter å slippe inn 8.000 mennesker. Og kommer de samtidig, altfor sent ruslende ned på torget, så vil noen unngå å få med seg konserten rett og slett. Og det hadde vært veldig trist, sier Hamars kultursjef Morten Midtlien, som er presseansvarlig for arrangementet på Stortorget.

Han anbefaler heller ingen å ta med seg bagger og store vesker, da dette også vil forsinke innslippet.

Hvilke utesteder er åpne?

Kirkebakken sperres av ved Grønnegata, og Stortorget gjestgiveri, Brødrene Jacobsens vinbar og Docile er kun åpent for dem med konsertbillett. Det samme gjelder Terra Mia, Café Valuta, McDonalds, 1 Dinar og Svare og Berg, som alle ligger innenfor avsperringsområdet. Big Horn Steakhouse på Stallgården deler lokalet sitt i to. Delen som vender ut mot Stortorget er kun åpen for dem med konsertbillett, mens uteområdet er åpent for alle. I 23-tiden, når konserten er ferdig og øl-salget på torget har stengt, åpnes Stortorget og de kringliggende utstedende for alle.

To Sting-vorspiel

Det er Sting-vorspiel på Tjuvholmen lørdag ettermiddag, hvor Kalle Føtters spiller 14 låter fra tiden med The Police og Sting, samt formidler litt historikk og informasjon om bandet, mannen og låtene. På CC-Stadion er det også duket for vorspiel lørdag ettermiddag med brummundalsbandet Sonic Debris. Bandet har de siste årene spilt flere tribute-konserter til Sting.

– Det som er spennende er hvor flinke vi er til å rigge oss til som by. Det blir trolig fryktelig mye folk inne i hele byområdet, også under konserten. Da er det viktig at de andre utestedene, restaurantene og serveringsstedene har rigget seg for å ta imot gjestene som kommer, sier kultursjef Morten Midtlien.

Nei til klappstol og paraply

Værprognosene for lørdagskvelden er foreløpig usikre, og både Storm.no og Yr.no varsler vekselvis sol og små regnbyger. Hvis det begynner å regne, så er rådet fra arrangørene å droppe paraplyen.

– Hvis det regner er det så klart fristende å ta med seg paraplyen, men det vil vi ikke tillate. Både av sikkerhetsmessige grunner, og fordi sikten blir da helt tøysete, sier Midtlien.

Hvis man ikke er tidsnok ute til å sikre seg sitteplass på benkene, restaurantbord eller rundt fontenen (som for øvrig skrus av), må man belage seg på å stå.

Arrangørene forteller at medbrakte campingstoler er uønsket.

– Det går ikke her. Det er for mye folk og for lite området til å ha dekning for både bein og fire stolbein, sier Midtlien.

Dropp bilen inn til sentrum

Hvis du sykler til Stortorget denne lørdagen, ikke lås sykkelen til sikkerhetsgjerdet som omgir torget. Av sikkerhetsmessige grunner vil arrangørene klippe låsene og fjerne eventuelle sykler som blir festet til gjerdene.

– Vi anbefaler heller ingen å satse på å ta bilen bort til Stortorget. Det blir så å si umulig å få parkert i sentrumskjernen, sier Midtlien, som minner om busstilbudet førstkommende helg, hvor Hedmark trafikk vil tilby busser for en 10-kroning. I forbindelse med konserten blir det endret kjøremønster og omkjøringer for bybussene hele helgen.

– Alle bussene går, men kommer ikke inn i sentrum, sier markedssjef i Hedmark Trafikk, Cathrine Glomsvoll.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.