Denne gangen dukker de opp med sitt nye album «Horisonten brenner» i reiseveska. Espen Røhne i bookingselskapet Venues forteller at det så langt er solgt om lag halvparten av billettene på Gregers, og at han regner med rundt 250 solgte. I tillegg gjør Skambankt en mini-mini konsert på Musikkverket tidigere på kvelden.

Turneen startet 9. februar, og byr på ikke mindre enn 18 konserter i løpet av seks uker. Når Hamar-konserten på Gregers er over, gjenstår bare et sveip oppom Nord-Norge, før det er over for denne gang.

«Vi gleder oss noe så sinnssykt til å komme ut og spille igjen», uttalte de før turnéstart. «Etter tre år med studiobygging, låtskriving og innspilling, kan vi ikke uttrykke sterkt nok hvor mye vi ser fram til å komme i gang med det beste vi vet, nemlig konserter.»

– Alt er artig til sin tid, både å dra på turné og gå i studio, sier Terje Winterstø Røthing nå.

– Når vi er ferdig i studio, gleder vi oss til å dra på turné. Og omvendt.

Overdøver

«Energisk og utadvendt». Slik karakteriserer Terje Winterstø Røthing musikken til Skambankt. Selv mener han at skal folk få fullt utbytte av musikken, må de høre den live.

– Vi har i hvert fall aldri blitt plaget med at folk snakker på konsertene, sier han. – De som måtte prøve på det, blir raskt overdøvet.

Trøkk og uro

Skambankt blir da også gjerne karakterisert som et «kompromissløst» hardrockband.

«Med godt driv, sinne og kraft, trer Skambankt inn i rommet med sitt nye album», skrev anmelder David William Øynes om «Horisonten brenner» i HA.

«Tøffingene fra Jæren har disket opp med trøkk og takt. Bandet opererer med tunge gitarer, hamrende trommer og en løpende bass fra start til slutt. Det er vanskelig å ikke bli revet med når hardrock og pønk knyttes sammen, til en mur av trøkk og uro.»

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.