• FOTO: KRISTIAN EINANG

- En kjempekveld. DeLillos var en stor del av oppveksten vår, smiler Karoline Hagen. Hun var på plass sammen med søsteren Ingeborg Hagen etter å ha blitt enige om at de denne julen skulle gi hverandre konsertbillett i julegave. 

- Det var pappa som introduserte oss for deLillos, og jeg husker godt fredagskvelder og bilturer med deLillos på platespilleren tidlig på nittitallet, mimrer Ingeborg Hagen. For søstrene Hagen passet det helt perfekt at kulturhuset skulle få besøk av de legendariske rockerne.

Lørdagens arrangement var nemlig var aller første deLillos-konsert.

- Dette er helt perfekt. Det er bra at man slipper å reise til Oslo for å ha mulighet til å oppleve slike konserter, slår hun fast.

I Kirsten Flagstad-salen er det plass til totalt 700 på parketten foran scenen, og det var rimelig trangt om plassen da samtlige av de 605 frammøtte menneskene var på plass.

DeLillos ble dannet i Oslo i 1984, og regnes i dag som et av landets viktigste og mest historiske rockeband. Bandet har vunnet to Spellemannspriser, og er kjent som en av de fire store i norsk rockehistorie sammen med Raga Rockers, Jokke & Valentinerne og DumDum Boys. 

"Suser av gårde" fra 1986, "Hjernen er alene" fra 1989 og "Neste sommer" fra 1993 regnes som bandets tre viktigste utgivelser. Bandets siste album "Rett og Slett livet" ble utgitt i 2011. 

Bandets katalog er uten sidestykke i forhold til antall slagere, og flere av bandets største hits står er i dag som historiske landeplager å regne. "Smak av honning", "Rett og slett livet", "Min Beibi Dro av Sted", "Neste sommer", "Kokken Tor" og "Nitten åttifire" og "Hjernen er alene" var blant låtene under konserten som utviklet seg til å årets store hitparade i Hamar,

DeLillos består i dag av Lars Lillo-Stenberg, Lars Fredrik Beckstrøm, Øystein Paasche og Lars Lundevall. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.