Mandag ettermiddag presenterte arrangør Jørn Nielsen nyheten om at årets festival ikke vil bli gjennomført.

På Facebook skriver Nielsen at festivalens kommunale tilskudd fra 2008 til 2015 har blitt gradvis redusert fra 400.000 til 136.000 kroner.

- Fundamentet blir dårlig og den økonomiske risikoen for stor. Det blir umulig å matche publikums forventninger, skriver Nielsen.

- Beinhard kamp

Hamar Music Festival ble startet til Hamars 150-årsjubileum i 1999. Festivalen utviklet seg positivt i mange år, mye takket være bred oppslutning og stort engasjement fra både frivillige og besøkende.

- Nå, 16 år senere er det en beinhard kamp i markedet, med et titalls festivaler bare her i regionen. Oppslutningen rundt HMF har gradvis blitt svekket. Billettsalget har gått drastisk ned, og folk kjøper i svært liten grad billetter på forhånd, noe som fører til dårlig likviditet. Det hører også med til historien at vi har vært uheldige med været de siste tre årene, skriver Nielsen.

Tapte all egenkapital

Arrangørene har hele vegen tatt stor personlig økonomisk risiko.

- I 2013 gikk dessverre all egenkapital tapt, og resultatet for 2014 ble ikke tilfredsstillende, skriver Nielsen.

Arrangøren forteller at artistene i større grad enn før velger å spille der de får best betalt.

- Vi opplever at andre arrangører med større handlingsrom byr høyere enn oss i kampen om de mest attraktive artistene, skriver han.

Festival annethvert år?

Nielsen utelukker ikke at Hamar Music Festival kan bli arrangert i framtiden, men kanskje ikke på årlig basis.

- En mulig løsning for HMF er å arrangere annethvert år. Det forutsetter at midlene overføres til neste år, som et minimum. Vi har vært i kontakt med aktører fra det private næringsliv om å sette av midler årlig til en sperret bankkonto. De aller fleste er positive til dette, men dette avhenger av hvilken politikk som legges til grunn for framtiden, skriver han.

Ved arrangere festival kun annethvert år, kan man ifølge Nielsen heve budsjettene og få bedre tid til planlegging.

- Dette kan igjen gi økt kvalitet på artistene, økt oppslutning lokalt, flere tilreisende, styrking av Hamar sitt omdømme og økte sjanser for å få nasjonal oppmerksomhet, skriver han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.