Oslo
Det var klokken 23.30 i går kveld, på Norges Fotografforbunds årlige landskonkurranse, at Jens Edgar Haugen kunne juble over utmerkelsen «Årets Fotograf NFF». Slik han gjorde i fjor, og i forfjor.
I tillegg mottok han også fotografforbundets aller høyeste utmerkelse «Gull med krans», for andre gang.

Fotobragd

- Det er svært langt mellom slike prestasjoner, sier pressekontakt Ingalill Sandal.
Terje Lie Olsen, daglig leder i Norges Fotografforbund, sier seg enig.
- Haugen er en utrolig dyktig fotograf som har tilegnet seg enorme kunnskaper om faget. Han har jobbet målbevisst for å utvikle seg, og man ser at det har gitt resultater, sier Lie Olsen.
Jens Edgar Haugen har tidligere uttalt til HA at han drømmer om en internasjonal karriere. Er dette innen rekkevidde?
- Det er umulig å si. Haugen har vist at han er en mann som når de målene han setter seg. Skal han få en internasjonal karriere, bør han være der det skjer, og da må han nok flytte på seg; til London, New York eller California. Slike ambisiøse mål, krever en enorm arbeidsinnsats, sier Lie Olsen.

Kollegapriser

Jens Haugen fikk høyeste poengsum i konkurranse med 211 fotografer, og til sammen 814 innsendte bilder. Resultatet ble to gullmedaljer, ti sølv, 25 bronse og 183 hederlige omtaler.
Juryeringen tok tre dager, og ifølge juryen holder bildene til Haugen et høyt nivå på alle plan: «Bildene har impact og viser en høy vanskelighetsgrad. Fotografen skaper spennende fotografier med fantastiske fargekombinasjoner, lysforståelse, teknikk og printkvalitet. Juryen gratulerer med en høyst fortjent tittel som årets fotograf.»
Jens Haugens fotostudio, Photography, i Grønnegata i Hamar, har faktisk hele tre fotografer blant de ti beste i årets konkurranse. Kollega Roger Johansen endte på tredje plass, og Lars Martin Bøe på tiende plass.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.