I januar kunne Morten Midtlien, kultursjef i Hamar kommune, smile bredt i det han avslørte at Sting kom til Stortorget i august. Bak signeringen lå et samarbeid mellom kommunene Hamar og Stange, Festspillene i Elverum, Hamar Olympiske Anlegg og bookingbyrået Venues. På onsdag var det nok en stor artist, Ane Brun, som kommunen hadde hjulpet dra i land.

– Uforløst potensial

– Vi har snudd litt måten å tenke på, sier Midtlien.

Hamar kommune bevilget i desember 200.000 kroner til AnJazz. Festivalen har også mottatt 250.000 kroner fra kulturrådet og 100.000 kroner fra fylkesrådet, men måtte allikevel banke på kommunedøra for å matche markedsprisen til Ane Brun.

– Sånn programmering som dette her mener jeg er kjempeviktig, også for kulturhuset. Det handler om å strekke ut en hånd. Hvis vi klarer å slå noen hoder sammen innimellom, og gjøre noen prosjekter sammen, så kan vi nå segmenter vi normalt sett ikke får til alene. Hvis vi klarer å gripe fatt i de tingene tror jeg vi klarer å få til mye i regionen her, sier Midtlien.

En halv million i potten

– Budsjettpotten det dreier seg om er pluss minus en halv million, som er avsatt til at vi skal få til prosjekter som julegrantenning, aktiviteter på torg, sentrumsutvikling, prosjektet à la dette her og utvikle nye konsept. Potten er ikke så veldig stor, men det er det som er hele poenget med å samarbeide, sier Midtlien.

At Sting-prosjektet gikk i pluss betyr at potten ikke har minket, og Midtlien forteller at kommunen også vil bidra på flere arrangementer i løpet av 2016.

– Når det dukker opp ting som Sommeråpent med Skibladner, da må vi på det kulturelle segmentet også klare å hive oss litt rundt og produsere ting. Det her handler også om å satse på riktig hest, der man har omsetningsbasert virksomhet. Og der det ikke er omsetningsbasert virksomhet har man kalkulert hva man skal bruke på disse prosjektene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.