– Det er jo et sært og rart prosjekt, sier Knut Wold, som eier, bor og arbeider på Sørum gård. I 17 år arbeidet han sammen med Are Vesterlid med ombyggingen av anlegget, som nå regnes som et av Vesterlids hovedverk.

– Vi tenkte nok ikke at det skulle bli så omfattende, sier han. – Men det ene tok det andre ...

Og samarbeidet fortsatte de helt til det siste. Da Are Vesterlid døde i august 2013, 92 år gammel, var det bare to dager siden han hadde vært på sin siste befaring på Sørum.

Bokutgivelse

Nå har det kommet bok om Are Vesterlids arbeid på Sørum gård. Det er blitt ei bok på over 300 sider, som blant annet rommer samtlige av Vesterlids tegninger knyttet til gården.

Det er forlaget Pax som har utgiveransvaret for boka. Den er nummer 15 i en serie med arkitektstudier, som er forskingsprosjekter som folk fra arkitekthøgskolen står bak. I samme serie er tidligere utgitt ei bok om Villa Engen, som Vesterlid tegnet i Moelv.

Bokutgivelsen innebærer også at Sørum gård også er blitt et sted som stadig besøkes av arkitektstudenter.

Med tekst på engelsk er den også en internasjonal utgivelse, og Knut Wold har konstatert at det også kommer arkitekt-interesserte fra andre land på besøk til Sørum.

Utstilling

Tredje juledag åpner Knut Wold dørene til både bokpresentasjon og til å bli bedre kjent med Sørum gård. Samtidig åpner han utstilling av egne skulpturer, både innendørs og ute. I 23 år har han jobbet med skulpturer i Larvik. En del av disse har han nå fått fraktet til Sørum, der de skal inngå i en skulpturpark på området.

– Flyttingen er et stort arbeid som jeg må gjøre over tid, sier han. Men etter hvert vil skulpturparken vokse fram.

Utstillingen, inkludert omvisning, vil i denne omgang være åpen i tre dager.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.