HAMAR
For Ragnhild Røsset synes det må til litt høy aldersgrense, når hun nå vil forsøke å gjenskape stemningen fra gamle Paletten én lørdagskveld i måneden på La Rosa.
- Dette skal være et arrangement først og fremst for dem som husker livet på Paletten fra 1970-årene og opp i 80-årene, sier Ragnhild. Det er derfor hun har satt aldersgrensen litt høyt.
- Det henger også sammen med at det i dag er veldig få muligheter i Hamar der vi kan gå ut og danse, vi som var yngre i begynnelsen av 70-årene.
- Men om det kommer noen som er litt for unge, er det ikke sikkert vi er så veldig nøye på aldersgrensen, sier hun.

KOM TILBAKE

Selv hadde hun vært borte fra byen en stund. Og da hun kom tilbake for et par år siden, lurte hun på hvor det gikk an å gå ut.
Så hun har spredd idéen på Facebook om å gjenskape Paletten-stemningen, og reaksjonen har ikke latt vente på seg. Med utestedet La Rosa med på laget, blir det første arrangementet 1. september.
Bord nummer 11 er forresten allerede bortbestilt, forteller Ragnhild. Så det tyder på at det var noen som har veldig gode minner fra akkurat det bordet.

utestedet

17. november 1967 ble Paletten åpnet i 2. etasje i det nye Folkets Hus. Stedet ble ekstremt populært, her var det dansemusikk så godt som hver kveld, og på torsdager var det bierstube. Det var den gangen en halvliter pils pleide å koste seks kroner.
Da var det også ganske andre åpningstider enn nå, forteller Ragnhild.
- Dørene ble åpnet klokka sju. Var du ikke på plass innen åtte, var det fullt.
Når Paletten-stemningen skal vekkes til liv 1. september, vil da også dørene åpnes klokka sju. For voksne folk gidder ikke alltid vente til halv ett-tida om natta med å gå ut. Da vil de til gjengjeld snart gå hematt.

REUNION-KONSERTER

På Paletten var det fast dansemusikk unntatt mandager. Dans skal det også bli når stemningen skal gjenskapes. Først ut er Hamar Altmuligorkester 1. september. Deretter ligger det an til reunion både av Nemesis og Thymes, ifølge Ragnhild Røsset.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00