Her snakker vi om at syttifem prosent av billettene er solgt til personer langt utenfor Hamar og Hedmarkens grenser. Til Elton John-konserten tidligere i sommer var førti prosent tilreisende.

– Det kommer folk fra hele Europa, mange fra Sverige – men også kommer det folk fra hele Norge, fra Kautokeino i nord til Kristiansand i sør, sier Espen Solheim Røhne.

– Dette betyr selvsagt også mye for byen Hamar. Hotellene er fylt opp. Senest denne uka hjalp jeg ei dame fra Spania med å få tak i et bosted, hun fikk leie en hybel, sier Espen Solheim Røhne.

Hamar perfekt

Han forteller at en stor tilhengergruppe reiser med bandet, fra konsert til konsert – og han tror også at lørdagens konsert viser at Hamar ligger godt plassert når det gjelder kommunikasjon.

– Vi har Gardermoen nær, vi har togstasjonen midt i byen – og med tanke på folk nordfra, så er Hamar en by «midt mellom» Trondheim og Oslo, sier Espen Solheim Røhne.

Toto ankommer Hamar med «nightlinere», tretti personer er med i følget. Bussene kommer fra Danmark, og tidligere i uka, onsdag, samlet Toto 8.000 i Helsingborg. YouTube-videoer viser stor stemning og allsang under de kjente låtene.

Leverer

En av Norges musikkeksperter, Geir Rakvaag i Dagsavisen, annonserte tidligere i sommer at «tida var inne for å se dem live» – Og han opplevde bandet under Kongsberg Jazzfestival. Til Hamar Arbeiderblad sier Rakvaag:

– Bandet leverte hitlåter, med «Hold the line» tidlig og «Rosanna» og «Africa» mot slutten. Innimellom er et tverrsnitt av karrieren. Bandet er kompakt og godt. Folk fikk det de kom for å oppleve. Veldig proft. Kanskje litt kjedelig i lengden for den som ikke er skikkelig fan.

Her er Toto som kommer til Hamar: Steve Lukather (gitar/vokal), David Paich (vokal/keyboard), Joseph Williams (vokal), Steve Porcaro (keyboard/vokal), Shannon Forrest (trommer), Shem von Shroeck (bass), Warren Ham (sax/vokal), Lenny Castro (perkusjon).

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.