Da billettsalget åpnet 22. januar i år ble de første 7.000 billettene solgt i løpet av 25 minutter. To og en halv time etter salgsstart var konserten utsolgt. Gjennom Billettservice har kultursjef Morten Midtlien god oversikt over hvor de 8.000 publikummerne kommer fra.

– Mellom 3.000 og 4.000 mennesker er lokale. Det utgjør 40–50 prosent av publikumet. Og så har man 10–15 prosent utover det som er regionalt, det vil si hele Hedmark i litt større sirkel. Og så har vi 2.500 tusen som er som å regne som nasjonale tall. Og det er ganske morsomt å se den statistikken, for det sprer seg ganske jevnt over hele Norge. Vi har tilreisende fra helt øverst i nord og med 80–100 mennesker fra hver enkelt by i hele Norge. Så det kommer veldig mange tilreisende. Jeg har forstått at det er ganske fullt på de fleste hotellene i byen. Det er gøy, sier Midtlien.

Ivrige hedmarkinger

Strategien til arrangørene var å informere media lokalt, samt annonsere til sine følgere på Facebook, for deretter å gå ut i nasjonale medier to dager etterpå med nyheten om Sting.

– Men så ble jo ting revet vekk, så vi fikk faktisk ikke gått ut og markedsført dette nasjonalt. Vi rakk det ikke, rett og slett. Det betyr at vi sparte litt penger selvfølgelig, men samtidig fikk vi heller ikke det nedslagsfeltet som kunne være interessant for hamarregionen som destinasjon. 4.000 tilreisende hadde hatt en merverdi for området. Det er jo en strek i regningen, sier Midtlien.

– Så hvis vi skal gjøre dette igjen har vi lært at det ikke alltid er gitt at man går ut lokalt først. Men samtidig får vi veldig mange lokale gjester, og det er hyggelig i seg selv, legger han til.

Fortsatt billetter igjen

Det er fortsatt mulighet for etternølere å skaffe seg billett til lørdagens konsert. Drøyt 30 billetter er i skrivende stund ute for salg på kjøp- og selgerstedet Finn.no, samtlige i noenlunde samme priskategori, nemlig ordinærprisen 830 kroner. CC Gjøvik meldte på lørdag på sine Facebook-sider at de også selger billetter. Noen svartebørshandel med oppblåste priser er foreløpig ikke å skue.

– Det synes jeg er hyggelig. Når vi diskuterte pris på selve arrangementet har vi fått med oss at lignende arrangement i Norge av denne dimensjon koster betraktelig mer, sier Midtlien.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.