TANGEN
I 2006 sto tre band på plakaten til Tangens egen rockefestival. Nå har festivalen vokst til 23 band, barneskuespill og seniorrock. 611 betalende gjester satte ny besøksrekord under fjorårets Tangen Rock Festival.
- Vi ønsker jo at så mange som mulig kommer, og at vi kan få et snitt på 200 personer per arrangement i år også, forteller Tore Langberg Larsen.
Nytt for året er at festivalen flyttes fra samfunnshuset og opp til brenneriet. Det er fortsatt ildsjeler som sørger for å holde koken.
- Vi gjør dette fordi vi vil gi Tangen en festival, pluss at vi ønsker å gi de unge aktørene en proff scene hvor de kan få prøve seg. Dessuten er det moro å arrangere, og folk setter på det. Tangen trenger dette, mener Langberg Larsen.

Gjensyn med To Fæle Fyrer

I 2008 startet festivalen med å ha et eget barnearrangement som er tilpasset barn fra tre år og oppover.
Lørdag formiddag er det atter en gang duket for barnerock.
I fjor opplevde festivalstyret stor suksess med forestilling «To fæle fyrer», basert på eventyret om Ulven og de åtte geitekillingene. I tangenversjonen har ulven tvunget det smånevrotiske ekornet Nøtte til å bli kompanjongen sin, og stykket inneholder musikken til Langberg Larsen og Ole Ronny Tyseng.
- I fjor måtte vi nesten stenge dørene, fordi det var så mange som kom, sier Lanberg Larsen.
Lørdag formiddag blir det seniorrock, og et gjensyn med «Kors på hæsjen». Forestillingens band, trekkspillaget og sangere stiller opp i en konsertversjon av årets Kvennstugu-spel.

Lett å dra band

På årets plakat er det også mange bandnavn å skue. Larsen forteller at alle bandene stiller opp gratis.
- Nå maser folk for å bli med og spille. Det er vi veldig glade for, sier Langberg Larsen.
Et av kriteriene er dog at de får en skikkelig scene å stå på.
- Det koster å ha proff lyd og proffe folk. Når folk stiller gratis skal de i hvert fall få optimale arbeidsforhold. Det skal oppleves proft og ålreit å spille her. Slik blir det lettere å få bandene hit, sier Larsen.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00