Det er sjette gang Toneprisen arrangeres for unge musikere fra Hedmark og Oppland. Den første finalen fant sted i Hamardomen i 2007, og siden har konkurransen vært holdt annethvert år. Fra 2009 har finalen vært arrangert i Maihaugsalen, før den i år er tilbake i Hamar. Det er trekløveret Toneheim, Eidsiva Energi og NRK Hedmark og Oppland som står bak prisen, som med denne tredelingen på eiersiden er ganske enestående i sitt slag. 1. juni er frist for å sende inn bidrag. I fjor var det 35 søkere. Seks finalister blir så valgt ut, og til sammen 200.000 kroner venter finalistene. Vinneren får 50.000, de øvrige fem finalistene får 30.000.

– Til forskjell fra mange Idol-aktige konkurranser, var det helt fra starten bestemt at ingen skal herjes med i Toneprisen, sier rektor Jon Krognes på Toneheim.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.