Gladmeldingen kom mandag, men tirsdag klokka 15.00 på Det Norske Teatret i Oslo vil finansminister Sigbjørn Johnsen personlig orientere om statens tildeling av midler til det nye Prøysenhuset og prøysenfestivalen 2014.
Det er regjeringen som går inn for å bevilge penger til Prøysen-satsingen i sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett.
Rådmann i Ringsaker Jørn Strand og kultursjef Asle Berteig hadde all grunn til å sprette champagnekorken og juble over millionbevilgningen. - Drømmen vår virkeliggjøres, uttalte kommunetoppene da de fikk høre om bevilgningen. Med 20 millioner, statlige kroner, er den siste avgjørende brikken på plass for det nye Prøysenhuset, som skal stå klart til Prøysenfestivalen 2014.

Full pott

Helt fra de første planene om Prøysen-feiring og nytt prøysenhus ble lagt, har mange etterlyst statlig støtte til feiringen. Ringsaker kommune søkte i vinter Kulturdepartementet om 20 millioner kroner, men fikk i første omgang et heller lunkent svar. Men nå sørger regjeringen for at kommunen får full pott.
- Vi får et nytt landemerke på Rudshøgda, og Prøysen blir løftet fram nasjonalt som han fortjener. Nå får vi på plass både nytt hus, nye formidlingsmuligheter og muligheten for en strålende feiring i 2014. Dette er litt av en dag! sier rådmannen og kultursjefen til HA.
- Dette er bare helt fantastisk, sier fylkesmann Sylvia Brustad, som leder hovedkomiteen for Prøysen 2014, og som er en av dem som har jobbet for å få det til.
Pengene skal ikke gå til selve huset, for det er det Arthur Buchardt som bygger. Men det er innholdet som kommunen nå får støtte til å utvikle. For det skal bygges opp en helt ny utstilling for å formidle forfatterskapet.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.