– Dette er en mindre utgave av en utstilling jeg hadde på Jeløya utenfor Moss, sier Kåre Nordvik til HA under åpningen av jubileumsforestillingen lørdag.

Atten bilder har blitt hengt opp på Galleri EKG. Det er naturen som er i sentrum, og Nordvik har benyttet seg av mange metoder for å skape bildekunst.

– Nettverk er en collage der jeg har satt sammen utklipp fra aviser og ukeblader på en rullegardin, forteller Kåre Nordvik.

Bra oppmøte

Da Kåre Nordvik åpnet sin utstilling på lørdag var det ikke få som hadde tatt turen til Galleri EKG. Rundt 40 mennesker var til stede og mange så ut til å nyte kunsten som var hengt opp på veggene. Med en skvett musserende i glasset fikk de oppmøtte oppleve at Kåre Nordvik åpnet utstillingen med noen velvalgte ord om bildene.

Glomma er sentral

– Her kan du se at Glomma har trukket seg tilbake og at det grønne titter fram, sier Nordvik og viser til bildet ved navn «Glomma på vei hjem».

Elva er et tema i flere av Norviks bilder. det største bildet måler 236 ganger 130 centimeter og heter «Vårvinter ved Glomma».

– Jeg bor i Hamar, men maler mest når jeg er i Østerdalen, forteller Nordvik.

Det er ikke bare Glomma som er temaet i Nordviks bilder. Krig og naturen generelt er sentrale temaer i kunsten.

«Tre Projeksjoner» viser tre ansikter, og er rammet inn med krigsbilder.

– Ansiktene er preget av at de hører lydene av krig, sier Nordvik.

– Jeg prøver å gjengi naturen rundt meg, og fange inn det som skjer rundt meg. Sier Kåre Nordvik.

utstilling i tre uker

Jubileumsutstillingen til Kåre Nordvik åpnet på lørdag. Alle bildene i utstillingen er å få kjøpt, men det er ikke å selge bilder som gir Nordvik de største gledene.

– Jeg friskner til om jeg får til et bilde, sier han.

Kåre Nordvik feirer sin 80-årsdag den 22. juli, og jubileumsutstillingen blir å se på Galleri EKG ved Stortorget i Hamar fram til søndag den 29. juli.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.