Festivalsjefen uttalte i forkant av festivalen at de hadde et bra nok program til å trekke rundt 9.000 publikummere. 5.800 billetter og festivalpass ble solgt, men hvis man tar med gjester og sponsorer i regnestykket anslår Myhren at rundt 6.500 mennesker var inne på festivalområdet i løpet av helga.

KOMMENTAR: Tømmerstock må ikke stoppe nå

- Akkurat nå tenker jeg hovedsaklig på tre ulike ting: Det ene er at vi i år har gjennomført vår aller beste festival. I år har vi heller ikke fått en enste negativ kommentar rundt valg av artister, og akkurat det tyder på at vi har gjort noe riktig.

- Det tredje punktet er at vi trakk et skuffende antall mennesker. Det må jeg dessverre si.

BILDEGALLERI: Her kan du se massevis av bilder fra festivalen på lørdag.

Mangler penger til videre satsing

Han forteller videre at festivalen startet sprekt torsdag med 170 mennesker på Tømmerstock Kulturscene, men at de med kun 5.800 betalende på de to neste dagene ligger dårlig an med tanke på arbeidet mot neste års festival. 

BILDEGALLERI: Her kan du se massevis av bilder fra fredagen.

- Vi driver et driftselskap som skal ha økonomisk frihet til å drive videre. Det klarte vi ikke i fjor, og da måtte vi ha hjelp. Hvis vi skal arrangere festivalen med femårsjubileum til neste år så må vi nok ha økonomisk hjelp, sier han. Tømmestock drives av selskapet Tømmerstock Kulturdrift AS, og selve festivalen hadde i år et driftsbudsjett på omlag 4.6 millioner kroner. 

- Har Tømmerstock økonomi til å stå på egne bein per i dag?

- Nei. Så mye kan jeg si utifra årets publikumtall. 

Har lyttet til LOKALBEFOLKNINGEN

Arrangørene bak Tømmerstock gjorde en rekke grep i forkant av årets festival. De flyttet blant annet arrangementet fra august til juni. I tillegg ble Torgscenen i år plassert tilbake ved Brugata. Myhren forteller at dette var grep som ble gjort som følge av tilbakemeldinger fra lokalbefolkningen.

- Jeg føler at vi har tilpasset festivalen og festivalplakaten etter folkets ønsker, og da er det selvsagt skuffende at lokalbefolkningen svikter litt. Mange av billettene ble faktisk solgt til folk som er bosatt utenfor vår region, sier Myhren og fortsetter:

- Hvis publikum og alle andre mener at Tømmerstock er så viktig for regionen, så er det kanskje på tide at vi nå går sammen for å jobbe mot en enda større helhet, og at vi får et solid økonomisk fundament som denne festival kan stå på. Det var virkelig skuffende å se tallet som viste årets oppmøte, sier Myhren.

Hvordan blir veien videre for Tømmerstock?

- Nå handler det om å bruke uka på å rydde opp, og så skal vi ta en liten ferie. Tidlig i august skal vi ta tak og evaluere hva vi gjør framover. Det første vi må ta stilling til er om vi har penger til å beholde kulturkafeeen, sier Myhren. Han forteller at husleia i Nygata og hans egen lønn som selskapets leder i 80 prosent stilling er driftselskapets største utgiftsposter. 

Vil feire FEMÅRSJUBILEUM

Festivalsjefen er klar på at han virkelig har lyst til å jobbe videre, og at de dermed får anledning til å markere festivalens femårsjubileum.

- Det er klart at jeg har lyst til det. Jeg har ikke lagt sjelen min og alt annet i dette for å avslutte nå. Merkevaren Tømmestock har styrket seg, og det er ikke måte på hvor mye skryt vi får av artistene som spiller her. Men her må vi også tenke realistisk, og vi må vite at publikum og omgivelsene faktisk vil ha Tømmerstock, sier festivalsjefen.

 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.