For tolvte år på rad deler Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping ut til sammen én million kroner til hundre enkeltpersoner og grupper.

3. juni offentliggjøres hvem som mottar Drømmestipendet 2015. De påfølgende dagene arrangeres høytidelige utdelinger over hele landet.

– De unge utøverne som får Drømmestipendet har stor utviklingslyst og talent innen kulturuttrykk som dans, musikk, skapende skriving, sirkus, teater og visuell kunst, skriver kommunikasjonssjef i Norsk kulturskoleråd Egil Hofsli i en pressemelding.

Totalt er 314 ungdommer i Norge nominert til Drømmestipendet 2015.

Årets juryleder Ketil Gudim synes det er flott å få være med å dele ut et stipend som for mange mottakere er en verdifull motivasjon.

– Mange unge mennesker arbeider beinhardt for å følge sine kulturelle drømmer. Det å få oppmerksomhet som dette kan bidra til at man føler seg sett og verdsatt. Jeg har selv opplevd å få slik oppmerksomhet på riktig tidspunkt, og husker godt gleden jeg følte, sier han.

Vil bli dirigent i verdensklasse

En av Hedmarks kandidater til stipendet er Jonas Wagle Lysfoss fra Trysil. 18-åringen begynte å spille slagverk da han var åtte år gammel, og er i dag del av talentutviklingsprogrammet TUP ved Norges musikkhøgskole, der han får undervisning i klassisk utøvende slagverk.

Til daglig er Jonas å finne på Stange videregående hvor han går siste året på musikklinja. For et år siden deltok 18-åringen på to dirigentkurs, og dermed begynte en stor drøm å ta form.

– Under kursene skjønte jeg at det var direksjon jeg ville drive med. Målet er derfor å bli dirigent på fulltid, mens den største drømmen er å bli en av de aller beste, reise verden rundt for å lede anerkjente orkestre og ensembler på de store scenene. Det er et hårete mål jeg har satt meg, så det å bli nominert til Drømmestipendet betyr mye for selvtilliten og vissheten om at det sitter folk der ute som har tro på drømmen min, sier han.

Til høsten skal Lysfoss begynne på Toneheim folkehøgskole for å studere direksjon.

– Dersom jeg mottar Drømmestipendet vil pengene gå til skolepenger og utstyr, sier han.

17 nominerte

Her alle de nominerte ungdomstalentene fra Hedmark:

– Berit Høisen, Os. Kategori: Musikk

– Celine Marie Bergum, Hamar. Kategori: Musikk

– Charlotte Theodorsen, Elverum. Kategori: Dans

– Håkon Søbakken, Løten. Kategori: Musikk

– Ingrid Bjørkelo Østmoen, Elverum. Kategori: Musikk

– Ingvald Pettersen, Stange. Kategori: Teater

– Jonas Wagle Lysfoss, Trysil. Kategori: Musikk

– Jostein og Jarle Multimedia, Stange. Kategori: Visuell kunst

– Maren Stenbakken, Åsnes. Kategori: Visuell kunst

– Maria Helene Granli Kvam, Engerdal. Kategori: Skapende skriving

– Minda Pauline Krav Bakke, Grue. Kategori: Musikk

– Rikke Sandermoen Øwre, Åsnes. Kategori: Musikk

– Sigøynerensemblet, Stange. Kategori: Musikk

– Sina Søndmør Joten, Engerdal. Kategori: Annet

– Singled Out, Kongsvinger. Kategori: Musikk

– Solveig Austeng Spook, Stor-Elvdal. Kategori: Musikk

– Vilde Andreassen, Kongsvinger. Kategori: Teater

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.