– Jeg tror den største konkurrenten har vært stranda, sier Prøysenhusets daglige leder Marie Beate Rise.

Men en uvanlig varm og lang sommer har likevel ikke hindret gode festivaltall.

LES OGSÅ:En hektisk og morsom time i Lønneberget

Publikumsrekord ble det riktig nok ikke, for i fjor var det enda flere på festivalen. Da var det samlede antallet rundt 19.000. Men den gangen sørget konserten med Oslo-Filharmonien for nærmere 4.000 av dem.

– Ser vi bort fra konserten med Oslo-Filharmonien i fjor, ligger det samlede besøket i år litt i overkant, sier Marie Beate Rise.

Men festivalen har også vart to uker lenger i år enn i fjor. Og nå skal det vurderes om seks uker er i overkant – eller ikke.

– For huset sin del, og som reiselivsprodukt, er det klart det er fint med seks uker. Vi ønsker jo å få størst mulig interesse rundt huset. Men lengden på festivalen er ikke evaluert ennå, sier hun.

Publikumstrekkere

Blant de store publikumstrekkerne, var teaterforestillingen om Emil et høydepunkt med 3.600 publikummere, som fordelte seg på ni fullsatte forestillinger.

– At alt skulle bli utsolgt, var en drøm som vi knapt hadde turt å tenke på, sier Rise.

Hun håper også at det blir en ny teaterforestilling i likhet med «Emil» neste år. Mens en eventuell videreføring av Prøysenspelet slik det var for noen år siden, er noe som synes å ligge lenger fram i tid, antyder Rise.

Også årets konserter viste seg å bli svært populære. DDE noterte seg for 750 publikummere på utescenen. Odd Nordstoga var tett opptil, med 651 besøkende. Også Trygve Skaugs konsert var godt besøkt med 350 publikummere.

LES OGSÅ:Årsbeste med DDE på Prøysenhuset

Patriot-Paulas gratis festkonsert i Brumunddal ble i år overvært av 3.500 tilskuere. Også disse regnes med blant de 15.000 totalt på festivalen.

mange involvert

Prøysenfestivalen er også et sted der mange yngre har sommerjobb.

– Til sammen er det ca. 85 som jobber her under festivalen, sier Marie Beate Rise.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.