• ALVOR: Det er mye som står på timeplanen for korpset, og en sterk dirigent trengs alltid. Foto: Gisle Bjørneby

Knut Nærum har skrevet manus til en ny forestilling for Teater Innlandet. Teatersjef Janne Langaas er selv regissør. To skuespillere fra nasjonens aller øverste trappetrinn skal spille hovedrollene; Ida Holten Worsøe og Tom Styve.

Urpremière er på Teater Innlandets scene i Hamar fredag 20. oktober, det er 27 forestillinger, 46 korps skal ut på scenen - med til sammen cirka tusen musikanter.

Et korpsår, fra sommer til sommer. Her er femtenåringene Silje (Ida Holten Worsøe) og Emil (Tom Styve), korpset deres, to dirigenter, foreldre, en fan og ei kjerring som hater øvelyder. På scenene rundt omkring i Innlandet deltar de lokale korpsene.

Ringte sjøl

Ida Holten Worsøe (36) har spilt med Teater Innlandet og Tom Styve før, i Sunde-forestillingen «Det året det var så bratt» (2014).

– Jeg hadde lyst til å jobbe med Tom igjen, vi snakket om å gjøre noe sammen, og så fikk jeg høre om disse planene, og så ringte jeg til Janne (Langaas) sjøl, sier Ida.

Teatersjefen smilte nok fornøyd. Ida Holten Worsøe har vært nominert til Hedda-pris to ganger og har mange store forestillinger bak seg.

– Men har du selv spilt i korps?

– Aldri. Men jeg har spilt, i Høvik og Stabæk skolestrykeorkester. Jeg var ikke så god på fiolin, men jeg elsket å sitte sammen. Nå måtte jeg lære meg å spille klarinett, som Tom måtte lære seg baryton. Og jeg synes det har gått bra, selv om det tok lang tid å få lyd i den.

17. mai-tårer

– Liker du det, eller? Korps?

– Du, jeg er en som griner på 17. mai. Står opp klokka fem på morran for å få med meg alt.

Ida Holten Worsøe har reist med forestillingen «En hyllest til Monica Zetterlund» i ti år, og hun har også «Musikk fra en walkman» på plakaten. En måneds tid nå handler det om turne i Innlandet med «Korps» – og en stormforelsket «Silje», i uniform og med klarinetten under armen: «Alle tenker bare på jul. Jeg tenker bare på Emil. Jeg skulle ønske at han holdt rundt meg. Som en baryton.»

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.