Den amerikanske sopranen Rachel Willis-Sørensen er valgt til historiens første festivalartist på Kirsten Flagstadfestivalen. Og fra å være Star of Tomorrow og mottaker av Kirsten Flagstads jubileumspris i fjor kommer hun i sommer igjen som stjerne av i dag, med store roller både på The Metropolitan, Covent Garden og i Semperoper Dresden. Etter at hun har sunget i Kirsten Flagstads fødeby, noe hun synes er innmari stas, fyker stjernen videre til London, Sand Fransisco Opera, Staatsoper i Wien og Metropolitan.

- Det var stor begeistring å spore hos Rachel, da hun ble spurt om å komme tilbake i år, sier daglig leder i Kirsten Flagstadfestivalen, Kari Eikli. - Hun ble veldig begeistret for Hamar by og menneskene hun møtte her i fjor. Og ikke minst er hun en stor beundrer av Kirsten Flagstad, som hun i år hedrer spesielt med å synge sangsyklusen "Vier letzte Lieder" av Richard Strauss. Den ba jo Strauss selv Kirsten Flagstad om å uroppføre. Brevet fra ham befinner seg i originalutgave i Kirsten Flagstadmuseet.

- Vi var jo litt spente, da vi skulle legge årets program Etter fjorårets vellykkete jubileumsfestival. Men jeg synes vi har lykkes godt med å holde nivået oppe, sier festivalsjefen.

Hele programmet til årets Kirsten Flagstadfestival finner du her: www.flagstad-festival.no

 
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00