– Nitti minutter pluss ekstranummer, smiler Bugge (64) gjennom telefonen. Forrige gang, på Gregers i 2014, var mannen bak det hele, den gamle Rolling Stones-stjernen Bill Wyman (nå 82 år) med – men ikke denne gang:

– Pustevansker, han kan ikke gå mer enn tjue meter. Han sitter hjemme på kontoret, sier Rolf Bugge, som uansett lover full trøkk. Til Hamar kommer: 

Beverly Skeete (vokal), Terry Taylor (gitar), Geraint Watkins (tangenter), Graham Broad (trommer), Frank Mead (saxofon), Nick Pain (saxofon), Sara-Jane Skeete (vokal) og Greg Harewood (bass). 

Felles for denne gjengen er at de har jobbet med superstjerner fra – 60 og – 70-tallet og opp til i dag. 

«Feel-good-kveld»

«En skikkelig feel-good-kveld», rapporterte Hamar Arbeiderblads utsendte fra konserten på Gregers i november 2014 – og kikker du litt nøye på bildet som følger denne artikkelen, så finnes mange kjente Hamar-fjes i en fullsatt sal.

LES: Wyman løftet Gregers

Nippet til eplemost

Det få i salen visste var at Bill Wyman den kvelden gjorde et intervju backstage bare noen minutter for han gikk på scenen – med journalist Ole Foss i Romsdals Budstikke, som fulgte road-manager Rolf Bugge – og her er et lite klipp fra artikkelen til Foss:

«Wyman nipper til et lite glass eplemost, og det er kun et kvarter til Hamar skal «blueses». Med et skjevt smil har han allerede registrert at konsertlokalet Gregers på Hamar er helt smekkfullt. Hvilket vil si 450 spente hedmarkinger.

– Er ikke dette en publikumsmessig kontrast til Rolling Stones-tida?

– Stadionjobber er ikke vår greie lenger. Slike klubbkvelder og konserter med noen hundrede opp til et par tusen, «great»!, sier Wyman.» 

«The Quiet One»

Wyman var den gang 77 år – og han sa også: 

«De er blitt godt voksne, publikum også. De vet hva de vil ha, og det spiller vi!»

I dag sitter han altså hjemme, han har kommet seg etter kreftsjukdom – men er altså ikke lenger i form til å reise rundt med bandet. Og bare for å ha nevnt det. I disse dager slippes også dokumentaren om Wyman, «The Quiet One», under Tribeca Film Festival i New York.

Bandet

Her er bandpresentasjonen fra therhythmkingsuk.com som er oversatt og publisert i Norge av nidarosblues.no:

BEVERLY SKEETE (vokal)

Hennes sjelfulle stemme fikk stor oppmerksomhet i en tid da de fleste soul-sangere kom fra Amerika. Beverly Skeete fikk sin første hit I 1992 som soloartist på Gat Décor-singelen Passion som ble fremført live på Top Of The Pops. Siden den gang har hun jobbet med artister som Chaka Khan, David Gilmore, Will Young, The Eurythmics og Annie Lennox. Hun har også lagt vokal på album fra artister som Elton John og Tina Turner. Denne dama har du nok sett som en av de mange fantastiske backing vocals de store stjernene har med seg på turne.

TERRY TAYLOR (gitar)

Terry Taylor var medlem av The End og senere Tucky Buzzard som begge hadde Bill Wyman som produsent. Han er en meget anerkjent engelsk rockegitarist. På scenen har han spilt med Eric Clapton, Muddy Waters, Buddy Guy, Junior Wells, Eddie Floyd, Mary Wilson, Gary US Bonds, Robin Gibb, Maria Muldaur, Ben E. King, Locorriere, Mick Hucknell, Andy Fairweather Low og mange flere. Ingen ting å utsette på den musikalske CV`n altså.

GERAINT WATKINS (tangenter)

Geraint gikk ut av kunsthøyskolen i 1970 for å følge sin musikalske drøm ved å bli med i kjente britiske band som Juice on the Loose og Red Beans & Rice. Karrieren fortsatte videre både som studiomusiker og med liveopptredener, bl. a. med Dave Edmunds og en legendarisk TV-opptreden med Carl Perkins. Videre jobbet Geraint med artister som Dr. Feelgood, Rory Gallagher, John Wesly Harding, Tom Jones og John Martyn. I de senere årene har han også jobbet med Van Morrison, Nick Lowe, Paul McCartney, Mark Knophler og Peter Green. Geraint har gitt ut flere gode soloalbum, blant annet en stor favoritt – Dial W for Watkins. Nok et medlem med både solokarriere og musikalsk CV på stell.

GRAHAM BROAD (trommer)

Som 16-åring startet Graham Broad sin karriere som turnemusiker sammen med The Drifters. Han hadde et omflakkende musikalsk liv og fortsatte med å spille sammen de aller største soulstjernene på den tiden. Aretha Franklin, The Temptations, Sam Moore, The Fifth Dimension og Solomon Bruke for å nevne noen få. Etter mange år på veien bestemte Graham seg for å begynne som session-musiker, noe som ga ham anledning til å lære flere stiler og grooves som trommeslager. Dette har ført ham frem som en av verdens mest etterspurte trommeslagere, og til samarbeid med artister som Stevie Wonder, Tina Turner, Eric Clapton, Procol Harum, George Michael, Bryan Adams, Jeff Beck og Bill Wyman. Siden tidlig på 80-tallet har Graham turnert og spilt inn plater sammen med Roger Waters, et samarbeid som de fortsatt har.

FRANK MEAD (saksofon)

Frank har en stor og suksessfull karriere som sidemann, session-musiker og soloartist. Opp gjennom karrieren har han jobbet med mange internasjonale stjerner som Gary Moore, Paul McCartney, George Harrison, Michael McDonald, Albert King, Lowell Fulsom, BB King, Albert Collins, Squeeze, Leo Sayer, Al Green, Eric Clapton, Go West, Marius Muller Westernhagen og livsvenn og kollega Beverly Craven. Han er også med på tidligere Jethro Tull-gitarist Martin Barres New Day venture.

NICK PAIN (saksofon)

Nick Payns karriere omfatter konserter, turneer, radio og TV-opptredener, arrangering av musikk og arbeid som studio- og platemusiker. Han var medlem i The Q Tips sammen med Paul Young og medlem i Gary Moores Midnight Blues Band. Han var også lenge medlem i Lonnie Donegans Skiffle Group. Hans mange oppdrag som musiker har ført ham til å jobbe med bl.a. The Kinks og Paul McCartney. Han opptrer også med sin egen Saxofonkvartett på britiske klubber og festivaler.

SARA-JANE SKEETE (vokal)

Sara-Jane er en høyt respektert vokalist i musikkbransjen over hele verden. Hun har fortjent fått sitt kvalitetsstempel gjennom å jobbe med artister som Cliff Richard, som hun synger duett med på turneen, samt Kylie Minogue, James Morrison, Scissor Sisters, Annie Lennox og Robbie Williams.

GREG HAREWOOD (bass)

Bassisten er det seneste tilskuddet i bandet, og hans kvaliteter som musiker holder ham til stadighet på oppdrag. Hans studio- og liveopptredener har inkludert jobb med artister som James Brown, Michael Bolton, Barry White, Van Morrison, Steve Earle, Phil Manzenera, Mariah Carey, Kirsty McColl, Ronan Keating, Dina Carroll, David Lindley, Darden Smith og West, for å nevne noen.

(Kilde: therhythmkingsuk.com / oversettelse: nidarosblues.no)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.