• SYLVIA: - Finansministeren, statsministeren, stortingspresidenten og nå Kongen. Alf Prøysen blir virkelig minnet og æret, sier Sylvia Brustad.

Leder i Prøysen 2014, Sylvia Brustad, bekreftet i går ettermiddag overfor HA at Hans Majestet Kong Harald har takket ja til å overvære festforestillingen i Det Norske Teatret 23. november.

veldig, veldig glade

- Vi er veldig, veldig glade og takknemlige. Helt fra starten for to år siden har vi jobbet for å få kongehusets nærvær på et av vår arrangement. Hvilket av dem var det opp til Slottet å velge, og selveste Kongens tilstedeværelse på avslutningsarrangementet blir et verdig punktum for et fantastisk år, sier en strålende Sylvia Brustad.

- Til åpningen fikk vi finansminister Sigbjørn Johnsen, til grunnstensnedleggelsen statsminister Jens Stoltenberg, til 100-årsfesten stortingspresident Ole-Mic Thommesen. Og nå til den store festforestillingen til Alfs ære på hans dødsdag, kommer Hans Majestet Kongen. Det må vi si oss rimelig fornøyde med!

Særstilling

Dermed er det nå klart at husmannsguttens jubileum, som i utgangspunktet så ut til å bli en lokal Ringsakermarkering, samt en plakatutstilling fra Nasjonalbiblioteket, nå blir stående i en særstilling blant norske forfatterjubileer.

At Prøysen 2014 i særdeleshet har ønsket seg en bessfar til et av sine høydepunkt har ikke vært noen hemmelighet. Men at Kongen sa ja, har komiteen og alle andre involverte klart å holde på helt til nå.

Det er Det Norske Teatret som står som vertskap for festforestillingen, som blir direkteoverført på NRK fjernsynet. Begge disse institusjonene har mye å takke Alf Prøysen for, og gjør det denne kvelden på teatrets hovedscene.

Programmet tar form

Hos Det Norske Teatret tar programmet for festkvelden nå form. Ennå er ikke alle detaljene klare for offentliggjøring, men så langt er det klart at Frida Ånnevik, Heidi Gjermundsen Broch, Karin Krog, Lars Lillo-Stenberg, Åse Kleveland og Ingrid Olava med flere vil framføre Prøysens sanger, akkompagnert av Kringkastingsorkesteret.

Linn Skåber og Hans Olav Brenner loser Kongen og det øvrige publikum gjennom kvelden. Kongen har mye å glede seg til.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00