Spørsmålet ble stilt av Den Norske Operas sjef Per Boye Hansen, da den nye Hall of Fame lørdag ble åpnet som en del av Kirsten Flagstad Museum.

Og nå er det ikke lenger bare et museum for Kirsten Flagstad det handler om, men ikke mindre enn Norges første og eneste operamuseum. Og det er det noe som flere har drømt om. Men ingen har fått ut fingeren, før Flagstad-museet bare satte i gang i fjor og sørget for å ta hele greia.

I fjor var det et forsiktig start med Aase Nordmo Løvberg som første sanger i Hall of Fame. Lørdag ble de nye lokalene på Flagstadmuseet tatt i bruk, og fire nye stjerner kom på plass i samlingen. Og både Ragnar Ulfung, Knut Skram og Terje Stensvold var selv til stede på åpningen. I tillegg er også Ingrid Bjoner nå kommet inn i Hall of Fame.

bare ei stuggu

- Helt ærlig, så var jeg livredd, sa Flagstad-museets Ragnhild Nyhus da åpningsseremonien var vel overstått.

- For dem som er her er jo vant til å reise på verdens største operascener. Og dette er jo bare ei stuggu!

Og egentlig var det i starten ikke engang ei stuggu, men snarere kullbinge, grisehus og utedo, som senere ble ombygd til et rom og kjøkken og nå er blitt norsk operaverdens Hall of Fame.

Og dit kom de alle sammen, og kikket prøvende inn i de to nye rommene og kikket på den røde fløyelen.

- Men det er jo jeg! sa Ragnar Ulfung, som nå er blitt 87 år gammel, og tok turen fra Stockholm for å være med på åpningen og oppdaget kjensfolk i en av montrene.

- Jeg er beæret! sa Ulfung.

Fra hjertet

- Dette må jo være verdens minste Hall of Fame. Men de har gjort det med stor kjærlighet. Og når en gjør noe fra hjertet, da blir det bra, konstaterte han.

Selv tilbrakte han tre dager i Hamar i forbindelse med åpningen, og var også til stede på «Stars of Tomorrow»-konserten i Kulturhuset lørdag kveld.

- Det har vært fantastisk alt sammen, fastslo han etter lørdagens konsert.

- Jeg salutterer Hamar både for Kulturhuset og for Flagstad-museet, sa Ulfung, som benyttet anledningen til spesielt å rose Flagstad-salen i Kulturhuset.

- Her får en lyst til å komme og synge, konstaterte Ulfung.

- For denne salen holder!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.