Bak ideen står Kammerkoret Viva, som skal opptre sammen med Valkyrien. 550 billetter er lagt ut for salg.

Lyskunstneren Stokke bidro til en suksess med Motorpsycho i Nidarosdomen. Nå står Hamardomen for tur.

– Vi får oppleve noe som ingen har gjort her tidligere, sier kultursjefen i Hamar kommune Morten Midtlien. I går ble prosjektet «Domen brenner» presentert av Midtlien, Live Weider Ellefsen, Kammerkoret Viva og direktør Magne Rugsveen som er direktør for Hedmarksmuseet.

Video- og lyskunstner Pekka Stokke har allerede kikket nærmere på forholdene, til og med droner ble benyttet inne i glassbygget for å få oversikt over mulighetene – og Stokke har uttrykt stor begeistring.

«Fantastisk»

1.200 var til stede da Stokke leverte sitt lysshow til Motorpsycho og Ståle Storløkken i Nidarosdomen. Adresseavisens anmelder var fra seg av begeistring:

«Rett og slett fantastisk. Å oppleve Norges fremste indierockere i samspill med Ståle Storløkken i Nidarosdomen, ble akkurat så magisk som jeg hadde håpet på forhånd. For en opplevelse!»

Selv sa Stokke til adressa.no:

«Når du først får tilgang til et slikt rom må du dra på. Utfordringen er at rommet er så stort og monumentalt. Jeg ville spille med og mot bandet, finne ut av stemningen og understreke dramaturgien i konserten.»

Tre spesiallåter

Det er 450 år siden kirka ble brent ned av svenskene i 1567, etter hvert raste alt sammen – og ruinene sto ubeskyttet langt inn i vår tid. Først i 1998 var glassbygget over ruinene ferdig, og kultursjefen i Hamar kommune, Morten Midtlien minner om at den forrige hete debatt i Hamar handlet om nettopp ruinene på Domkirkeodden.

– I dag står bygget der som noe av det flotteste vi har Hamar, sier han.

Lørdag 30. september inviteres det til et spektakulært show.

Valkyrien har til og med laget tre spesielle låter som skal framføres.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.