Lillestrøm
Gullsekken er en årlig prisutdeling knyttet til Den kulturelle skolesekken - en nasjonal satsing som skal bidra til at alle elever i norske skoler får møte profesjonell kunst og kultur. Én skole og én produksjon vinner hver sin pris, og kåres av en fagjury.
Mot sterke finalister innen visuell kunst, musikk og litteratur, og kulturinstitusjoner som Nasjonalmuseet og Rikskonsertene på produsentsiden, så var det Thea Danielsen Fjørtoft og Fjørtoft produksjoner som gikk seirende ut i kampen om Gullsekken for beste produksjon, i Lillestrøm kultursenter i går.

Om stunt og film

Prisen får hun for forestillingen Superwoman, som hun har vært på skoleturné med, i samarbeid med Håkon Skoge i Turneorganisasjonen for Hedmark.
Thea Danielsen Fjørtoft er utdannet skuespiller og en av Norges meget få stuntkvinner. Superwoman er en slags blanding av teater og interaktivt foredrag, en «stuntkvinneforestilling» som handler om stunt og film, men også om å gå sine egne veger.
- Jeg er kjempeglad, dette er veldig stas. Det var en stor anerkjennelse bare å komme til finalen, og jeg hadde ikke regnet med å vinne, sier Thea Danielsen Fjørtoft.

Veldig annerledes

Hun tror prisen kommer til å åpne noen dører, og selv om forestillingen Superwoman allerede er utsolgt for neste skoleår, så mener hun at det er viktig med den oppmerksomheten som Gullsekken fører med seg.
- Det er en anerkjennelse av meg som scenekunstner som har betydning for mitt videre arbeid, sier Fjørtoft.
Hun har fortsatt ikke landet helt etter prisutdelingen i Lillestrøm kultursenter, og husker ikke hele juryens begrunnelse.
- Høyt nivå, profesjonalitet i alle ledd og veldig annerledes, er det jeg husker i farten.

Investert i videre arbeid

Gullsekken er mer enn heder og ære, det følger 100.000 kroner med, men prisvinneren har ikke rukket å legge noen planer for hvordan de skal brukes.
- Jeg hadde ikke akkurat planlagt å vinne, men de kommer helt sikkert til å bli investert i videre arbeid, sier Thea Danielsen Fjørtoft.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00