• Populært gjensyn: Vazelina Bilopphøggers og Fridtjof skal nok en gang lage liv på Tjuvholmen på Hamar. Det setter ordfører Morten Aspeli stor pris på.

Om en tre uker går startskuddet for Eldar Vågans fjerde sommershow i Hamar. Sammen med Øivind Blunck, i rollen som den folkekjære Fridtjof, dro Vazelina Bilopphøggers fulle hus i hele fjor. Enden på visa ble nærmere 12.000 solgte billetter, og meget god stemning i showteltet på Tjuvholmen. I dag sto Hamar-ordfører Morten Aspeli selv på Tjuvholmen for å ta imot de populære artistene.

- Jeg ønsker dem hjertelig velkommen til Hamar, og vil uttrykke at jeg synes det er veldig fint at de legger showet sitt her. Dette er med på å skape gode opplevelser for hamarsinger. Antall solgte billetter viser at de er utrolig populære. Jeg vet at det er veldig mange som gleder seg, sier Aspeli.

Helt Nytt materiale

Vågan håper på å matche fjorårets suksess «Fra ZERO til 60». Årets forestillingen heter «Ruser av glede», et ordspill på Fridtjofs ikoniske moped og artistenes uklanderlige gode humør.

- I fjor merket vi at Fridtjof og Vazelina har veldig mye til felles. Nå har vi lagd nytt materiale, så selve showet blir ganske ulikt fjorårets. Det kommer blant annet til å bli en trylleshow-duell mellom Arnulf Paulsen og den store «Fritjofo». Vi kommer selvsagt også til å spille noen av de gamle låtene. Hvis ikke tror jeg vi hadde blitt jagd ut av teltet, ler Vågan.

Fire uker med show

Premièren på «Ruser av glede» er torsdag 12. juni, og forestillingen spilles deretter seks ganger i uka.

- Billettsalget startet i april, og responsen har vært utrolig bra. Jeg har faktisk aldri opplevd så trøkk på et billettsalg noen gang, sier Vågan.

Blunck er også overrasket over den enorme responsen på showet.

- Personlig håper det blir gjensyn med turndamene. På en av forestillingene i fjor satt det plutselig 400 damer inne i teltet. Da skal jeg si det ble livat, ler Blunck.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00