Han har jobbet med Nobel fredspriskonsert, med Kylie Minogue og Seal, han har jobbet mye med Oslo Gospel Choir – og artister fra Europa og Australia har funnet fram til «lilla röda stugan» i Töckfors, rett over grensen, om man tar E18 østover. Gjennom Anette Løvtangen fra Romedal ble filmskaperen Tor Melgalvis tipset om produsenten, noe som passet utmerket for et nytt prosjekt sammen med GT-Sara, et nytt album med arbeidstittelen «Fra standup til salmer».

12 spor skal settes på albumet. Det er plukket ut 20 sanger, halvparten er spilt inn i hva det Melgalvis kaller «forproduksjon». Han håper å ha jobben gjort på våren.

«Maran Ata»

Gerd Thoreid, vokst opp på Hamar, fikk sangboka «Maran Ata» etter sin far. Der hentes råmaterialet. Ideen til Melgalvis er at hun skulle gi ut noe å være skikkelig stolt av, noe som innebærer topp kvalitet når det gjelder både musikere og produsent. En egen forening er laget, Foreningen GT-Sara – en forening til GT-Saras fremme - med mål å finansiere albumet. I tillegg er en egen turne rigget, «Paying-my-album-tour», med neste stopp Heia Hamar på Hamar 19. januar – og såkalt crowdfunding/folkefinansiering er satt i gang, med egen presentasjon på bidra.no.

Signaturstemme

GT-Sara sjøl er i studio, innimellom alle sine opptredener.

– Det er vanskelig ikke å bli glad i GT-Sara, sier produsenten Stig Lindell, som ikke hadde om hørt om artisten tidligere.

– Hun har en klang og framføring som, ja …, vi må tilbake til tider med Edith Piaf og Zarah Leander, sier Stig Lindell.

– Og på en måte teatralsk, noe jeg første gang hørte som guttunge på – 70-tallet og siden har hørt lite av. Unikt, häftig, kult, sier Lindell.

– Vi snakker om noe bransjefolk over alt snakker om…, når en stemme høres på radio og så tar man ikke helt hvem det er..., det er bra, det fint, ok, men hvem er det? Da er det for alminnelig. GT-Sara kjenner man igjen med en gang. Hun har en signaturstemme. Og den stemmen skal vi ta vare på, og sette musikk til.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.