I 2015 var det sommerutstillingen med El Anatsui som dro besøkstallet i været. Den hadde alene over 3.200 besøkende, og sørget for et samlet publikumstall for året på 8.700.

– Men jeg synes likevel det skulle vært mange flere, sier Ingrid Blekastad.

– El Anatsui er en kunstner du møter i de helt store galleriene rundt om i verden. At han kom til Hamar, fikk stor nasjonal oppmerksomhet. Så jeg skulle gjerne sett en null bak publikumstallet på 3.200.

Fjorårets sommerutstilling med tre zambiske kunstnere trakk 1.872 besøkende. De andre utstillingene, med blant andre flere kunstnere fra Hedmark som Ståle Blæsterdalen, Turid Haye og Markus Li Stensrud, hadde rundt 850 besøkende hver.

– Det er jevnt bra besøk, sier Ingrid Blekastad.

eksperimentelle

Men hva er grunnen til at besøket ikke er enda større enn «jevnt bra»?

- Kunstbanken har kanskje fått et rykte for å være litt eksperimentell og avantgardistisk, sier Ingrid Blekastad.

– Et slik rykte kan være vanskelig å frigjøre seg fra. Samtidig ser vi at de som kommer innom, lett blir veldig begeistret.

– Vi har i oppgave å vise samtidskunst. Men vi skal ikke være for kommersielle. Og når folk går i Kunstbanken, skal de vite at de får se samtidskunst på høyt nivå.

Så hva slags virkemidler har Kunstbanken for at flere skal bli kjent med utstillingene?

– Blant annet tror jeg det er viktig med kontinuitet i kafédriften. For det får mange til å komme innom, sier Blekastad.

vandreutstillinger

I et middels besøksår har Kunstbanken også satt en rekord, og det er det vandreutstillingene som har sørget for. Til sammen har 12.343 sett utstillingene som Kunstbanken har vist rundt om i fylket, av Sverre Morken, Øyvind Torseter og en ny vandreutstilling med tre smykkekunstnere. Utstillingen med Øyvind Torseter er spesielt laget for bibliotek, og det er noe Kunstbanken vil fortsette med, ifølge Ingrid Blekastad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.