Tenk deg en teaterforestilling uten skuespillere, men med rom for 35 publikummere på scenen i stedet. De sitter i en halvsirkel av skjermer, og den 55 minutter lange forestillingen består av lyder og bilder. Nå nærmer det seg oppsetting av «Solveigs 2. sang» – et samarbeidsprosjekt mellom Teater Innlandet og NRK Radioteatret, for å markere 150-årsjubileet for Ibsens «Peer Gynt».

Manus er av dramatiker Malmfrid H. Hallum fra Gran, fotograf er Kristin Bengtson. I stedet for skuespillere til stede i salen, hører publikum hører stemmene til blant andre Charlotte Frogner, Gisken Armand og Dennis Storhøi. Publikum blir plassert i sceneområdet, på stoler og i sofaer, mens foto, animasjoner og farger vises på tre store skjermer.

Urpremièren fant sted under Heddadagene i Oslo i juni. Dagbladets anmelder Lillian Bikset ga en femmer på terningen etter urpremièren.

14.9 blir det nypremière på Gjøvik, og 16.9 vises den første av mange forestillinger i Hamar kulturhus.

Sitter og venter

Det er i år 150 år siden Henrik Ibsen skrev «Peer Gynt». Det ønsket Teater Innlandet å markere gjennom å invitere en kvinnelig forfatter fra Innlandet til å skrive et stykke som tar med seg Solveig inn i vår tid. Resultatet er en historie om hun som blir forlatt og venter på Peer mens han er ute på sine eventyr. Men sitter hun fortsatt bare der og venter?

Historien om Peers Solveig er kjent for mange, men denne gangen er det Solveigs historie som blir fortalt. Forestillingen forteller en annerledes historie om Solveig enn den som Ibsen forteller. Hos Ibsen eksisterer Solveig kun i kraft av å vente på Peer eller i forholdet til Peer. Men i «Solveigs 2. sang» har hun sine egne indre demoner å kjempe mot.

Annerledes

– Solveigs 2. sang er en annerledes teateropplevelse, annerledes enn noe Teater Innlandet har laget tidligere, sier informasjonskonsulent Randi Strømbu,

– Vi kaller det en teaterinstallasjon, og oppfordrer publikum til å fri seg fra sine forestillinger om hva teater er, sier hun.

Og snart er det opp til publikum å bedømme hva som skjer. Til sammen skal det spilles 26 forestillinger fra 14.09.til 15.10.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.