– Jobbe på en knivsegg. En millimeter til venstre og det får store konsekvenser, sier Ågot Sendstad til Hamar Arbeiderblad om å jobbe med et Jon Fosse-drama.

Og:

– Det er så finstemt i forhold til de du spiller sammen med.

I et videointervju med Nationaltheatrets egen hjemmeside, sier hun - om å se forestillingen: – Det kommer an på hvem du er den dagen du går for å se det, tror jeg. Noen dager har du kanskje hatt en lettere dag og klarer å se livet litt humoristisk, en annen dag kommer du kanskje litt vemodig – og da tror jeg du tar stykket på en helt annen måte. Kan hende skal en gå og se stykket to ganger ...?

Komplisert

«To unge ensomme mennesker, Fredrik og Agnes, kommer fra livets skyggeside og møtes i et busskur. De finner trøst i og blir glade i hverandre – og snart venter de barn. men graviditeten går ikke som planlagt, og de to må holde fast i trua på hverandre og at livet kan være godt», heter det i presentasjonen.

Ågot spiller moren til jenta, «Evelyn».

- De er glade i hverandre, men har ikke hatt det så lett, sier Ågot.

– Det er komplisert.

Liker nynorsk

– Jon Fosse er kjempeartig å spille på en god dag, frustrerende å spille på en dårlig dag, sier Ågot Sendstad.

Hun liker godt å spille på nynorsk.

– Det er litt nærmere dialekten min, det er litt lettere enn bokmål.

Sent i mars skal hun spille i den romantiske komedien «Som dere vil» (Shakespeare).

Ingjerd Egeberg har premiere i slutten av april med «Fyrsten - Machiavelli-variasjoner», Tore Vagn Lids stykke med utgangspunkt i Niccolo Machiavelli og politisk makt. Og Anders Baasmo Christiansen har premiere med «Don Juan» 24. februar.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.