- Når jeg kommer hit føler jeg at jeg kommer til barndomshjemmet mitt, sier Haddy N'jie.

Hun er best kjent som programleder for NRK og som sanger, og var onsdag tilbake i Vallset for å bidra på nordisk kveld i Kvenstugua. I Vallset har hun tilbrakt mye tid gjennom årene. Hennes stefar, Kåre Bryhni, er nemlig fra bygda.

- Moren min giftet seg med Kåre da jeg var 13 år. Så jeg har jo vært veldig mye her, sier hun.

- Kan alltid komme hit

Det er tydelig at N'jie er godt likt i Vallset, og det var tendenser til kø for å hilse på og takke henne etter at programmet på Kvennstugua var ferdig. Hun legger heller ikke skjul på at hun trives i bygda.

- I hagen her er der alle tingene og lekene fra barndommen er. Dit kan jeg alltid komme, forteller N'jie.

Stefaren, Kåre Bryhni, har ifølge N'jie hatt innflytelse på henne. Han var grunnen til at trekkspill ble hennes yndlingsinstrument. På onsdag fikk hun med seg stefaren på scenen for å spille Alf Prøysen.

- Det var rørende og veldig hyggelig, sier hun.

Stort mangfold

N'jie var veldig fornøyd med onsdagens program, og synes det var fint å få bidra.

- Det var så fint med et godt sammensatt program. Jeg er helt rørt nå, sier hun.

Hun mener sånne arrangement er med på å vise mangfoldet i kommunen.

- Her har man alt fra den proffe sopranen til de unge fra kulturskolen. Man får virkelig sett mangfoldet her, sier N'jie.

Vil speile samfunnet

Kultursjef i Stange kommune, Morten Midtlien, sier de har prøvd å speile samfunnet da de satte sammen programmet for den lokale markeringen av grunnlovsjubileet.

- Vi ville ha med både profesjonelle, amatører og barn her. Kvennstugua var også et per-fekt sted å holde dette, sier han.

Mange hadde tatt turen til Vallset onsdag kveld, og Midtlien var fornøyd med kvelden.

- Oppmøtet stemmer med forhåpningene, og det er litt mer enn forventningene. Vi er også veldig glad for å ha fått med Haddy her, sier Midtlien.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.