• Oppgradert: Alle hyttene samt uteområdet på Målia er oppgradert i løpet av de siste årene. Slik ser det nå ut inne i den største, og eldste, hytta, Stouslandhytta.
  • Turmuligheter: Målia byr på mange turmuligheter både sommer og vinter.

– Vi er stolte over hvordan det har blitt her. Det har blitt lagt ned utallige dugnadstimer her de siste årene, sier Knut Einar Nordhagen i Hamar og Hedemarken turistforening (HHT).

De siste årene har både serveringshytta, den selvbetjente DNT-hytta og HHTs eldste hytte, Stouslandhytta, fått en oppgradering. Alle tre eies av HHT. også uteområdet har fått et løft.

– Hyttene har blitt renovert både utvendig og innvendig. Den minste, selvbetjente hytta, kan brukes av alle med DNTs standardnøkkel, mens Stouslandhytta kan leies av HHT, og har mange soveplasser. Plassen har blitt presentabel og passer for alle, sier Nordhagen.

Sommermål

Mange har et forhold til Målia som et fint turmål på ski om vinteren. Nå håper Nordhagen og HHT at flere også skal få øynene opp for Målia også i sommerhalvåret.

– Det er jo et sommerparadis også. Området er veldig innbydende nå utover høsten, sier Nordhagen mens han ser utover Hedmarksvidda.

Han forteller at det er mange muligheter i området selv uten snø på bakken.

– Det er nok en del som ikke tenker på Målia som et turmål om sommeren. Nå kan man kjøre helt fram, og det er massevis av turmuligheter i området. Samtidig ligger det ved en gammel seter, og man kan få følelsen av å gå litt tilbake i tid og komme bort fra kjas og mas, sier han.

Han understreker at det slett ikke er noe galt med Målia vinterstid heller.

– Det er et turmål som passer hele året.

Familiedag

Søndag får alle muligheten til å oppleve hva Målia har å by på i sommerhalvåret. Da inviterer HHT, sammen med mange andre aktører, til familiedag. Her blir det aktiviteter i fjellet for både stor og liten.

– Det blir muligheter til å prøve stylter, slakk line, natursti, sitte på med hest og kjerre og mye mer. Serveringshytta åpner også for sesongen. Vang skolekorps, som drifter serveringshytta, vil også holde en mini-konsert, sier Nordhagen.

Les også
HELG Her er HAs interaktive fiskeguide til deg. 
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.