– Egentlig skulle jeg ha holdt meg i ro, for jeg hadde nylig en hjertesvikt, men så parlamentarerte jeg med legen. Jeg var streng og sa «lutefisk må vi betrakte som medisin». Og det bøyde han seg for. Den som ikke blir i godt humør av å komme hit, og få servert fantastisk lutefisk med avec, den er det ikke noe håp for, sier NRK-veteran, forfatter og æresmedlem Jahn Otto Johansen. 

– Dette er helt topp, og det er ganske interessant at i hjertet av Norge, ikke i en kystby, finner du den beste fiskerestauranten, og du får de beste fiskemåltider, og den beste servering på alle tenkelig måter. Så den beste lutefisken får jeg faktisk her, sier Johansen.

– Det er en stor ære

Fiskeriminister Elisabeth Aspaker var også en av dem som ikke kunne takke nei til invitasjonen. 

– Nei, dette her var en fantastisk mulighet til å spise en av mine favorittretter, så dette måtte jeg absolutt si ja til. Og det er jo en stor ære å bli invitert hit på lutefiskfestival, sier Aspaker. 

– Jeg vil si at enhver lutefiskopplevelse er en god opplevelse, og vi er heldige i Norge som har en så fantastisk råvare som torsken er, og som i løpet av et år blir forvandlet til de flotteste retter. Lutefisk om høsten er kanskje årets høydepunkt for å spise torsk, sier Aspaker.

– Det er fantastisk, og nesten litt naturstridig, at man på innlandet i Norge har laget en så flott festival. Her har du landbruket og fiskerinæringa i skjønn forening.

– Får flere til Innlandet

– Jeg pleier å si at en lutefisktallerken består av 25 prosent kyst, og resten innland. Men da jeg satt og pratet med fiskeriministeren i stad måtte jeg selvfølgelig «hærte», og si at det er femti-femti, fortalte festivalsjef Oddvar Hemsøe under åpningstalen, før han takket for det store oppmøtet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.