Øyvind Berg har vært hovedperson som festivalpoet på Nordisk poesifestival og stått sentralt fra start til mål.

– Jeg tror festivalledelsen trygt kan jobbe videre i de sporene de er, sier han.

– Det er ikke minst helt vesentlig at festivalen holde på sin nordiske profil. En nordisk poesifestival bare skrek etter å bli gjort. Så var det i Hamar det skjedde.

Men ennå gjenstår det en jobb for å feste festivalen enda bedre i lokalmiljøet, mener Øyvind Berg. I år har festivalen hatt enda flere arenaer enn noen gang før å spille på; arrangementer har vært holdt på 10 forskjellige steder, pluss alt som har skjedd i Hamar Teater. Men enda fins det flere muligheter, mener Berg.

– De som står på torget og roper ut sine dikt har vi ikke sett noe til. Og det kan være fruktbart, for da kan det være helt andre typer poesi som framføres.

poesipub

Selv var han kunstnerisk leder på Norsk litteraturfestival på Lillehammer i flere år.

– Noe av det som overrasket, var hvor en kunne finnes samarbeidspartnere, sier han.

– For det gjelder å finne stadig nye arenaer, for å møte et annet publikum. På Lillehammer innførte vi for eksempel festivalpub på Håkons pub. Det var noen av stamkundene som ikke likte tanken, men det gikk seg raskt til. Så kanskje Hamar også bør ha en poesipub?

Øyvind Berg benyttet lørdagen også til å ta en tur på mjøsisen, og oppdaget enda en mulighet til å formidle lyrikk.

– Hva med å skrive dikt i snøen på isen, som kan leses fra stupetårnet? Blir det like fint vær som på denne festivalen, blir det i tillegg hurtigsmeltende dikt.

Ted elsker den

– Festivalen er kjempebra, og jeg elsker den, sier Ted M. Granlund, som deltok på hjemmebane ved flere arrangement.

– Men kanskje kunne festivalen vært pusha enda mer ut? Det hadde vært fint om den var enda mer synlig i bybildet, sier han.

– Jeg er kanskje mer stunt-rettet enn folk flest. Men jeg tror at enda flere utesteder kan brukes til ulike litterære stunt.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.