– Jeg hadde lyst til å utfordre meg selv, forteller Kjørum på telefon fra prøvene i Mesnali.

Hun har blant annet rollene som Birkebeiner, Bagler, «kveekjerring» og kona til birkebeineren Audun Berserk. Den tidligere Hamarsingen, som nylig bosatte seg i Ottestad, kan fortelle at det har vært veldig spennende å lære om alt som skal skje før et teaterstykke kan framføres foran et publikum. Hun har i år fått en smakebit på hvordan livet som skuespiller kan utarte seg, med prøver og øvelser som krever høy konsentrasjon og dedikasjon fra deltagerne.

– Vi lever i ei lita boble. Vi har trent hver helg siden starten av januar, og denne uka har vi vært i Mesnali hver dag. Vi er oppe klokka åtte om morgenen, og er ferdig med siste gjennomkjøring halv tolv om kvelden, sier Kjørum.

Det Begynte med hest

Hun forteller at hun kom inn i Birkebeinerspelet som hestepasser og hjelper, en rolle hun også hadde under innspillingen av Birkebeinerne-filmen i 2015. Det var da datteren begynte å spørre om å få ri på hest, at Kjørum fant ut at ridning også var noe for henne. Både hun og datteren har vært mye på tur på hesteryggen.

– Hestene er også en viktig del av Birkebeinerspelet, kan Kjørum fortelle.

– De storkoser seg. Dette er dyr som er vant til å være ute hele året, og som setter vinterpels. De har det som plommen i egget.

– Dere er opptatt av at både dyr og mennesker skal ha det bra i prosjektperioden?

– Absolutt. Det er mange scener med høy fart, og hestene blir jo svette. Så vi tar dem med inn i stallen og tørker dem godt hver kveld. De får godt med stell. Mange av hestene er også godt drillet, da de har vært med helt siden filminnspillingen i 2015.

Kjørum forteller at det til tider har vært utfordringer med de store snømengdene i år. Men hun skryter av hvordan ildsjelene Camilla Li og Kristoffer Hauger har løst utfordringene ved hjelp av traktor og skuter. Kulda later heller ikke til å være noe problem for den nybakte amatørskuespilleren, som gir publikum et tips:

– Det som gjelder er å kle seg i ull, ull og ull, sier Kjørum.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.