Det blir suppe også, for dem som møter opp, men ikke den som Hanna Winsnes (Helle Ottesen) lager på scenen. De grytene ble stemplet av Mattilsynet, på grunn av ikke tilfredsstillende hygiene.

De lokale arrangørene, på grendehusene hvor forestillingen skal vises, lager grønnsaksuppe etter Hanna Winsnes-oppskrift – og den serveres i pausen.

Otto Homlung (74) og Helle Ottesen (71) er to av Norges teaterveteraner, begge med erfaring blant annet fra Trøndelag Teater. Nå møtes de på Teater Innlandet, etter at Otto fikk ideen om en forestilling om Hanna Winsnes, skrev manus og har regien.

Direktør

Torsdag denne uken fikk pressen en liten prøvesmak på forestillingen og en prat med de to, og det er ingen tvil om at de har gått inn med full trøkk.

Sammen med dem om forestillingen er Kåre Nordseth (lysdesign), Thorleif Silkebekken (lyd), Bård Lie Thorbjørnsen (scenograf) og Helge Bjørnå (maskør).

Hanna Winsnes (1789-1872), kokebokforfatteren, romanforfatter, prestefruen som administrerte prestegården og åttebarnsmor, en meget travel dame. Hvem ville hun vært i dagens samfunn?

– Hun hadde hatt en administrerende jobb, vært direktør for et eller annet, tror jeg, sier skuespiller Helle Ottesen.

– Kulturminister?

– Ha, ha, ja, kanskje det. Og hun ville nok hatt musikk og litteratur som hobby.

Sterk dame

Helle Ottesen har som regissør Otto Homlung gjort sin research, men hvem fant hun? Hvem får vi møte på scenen i Teater Innlandets forestilling?

– En dame med styrke i sin personlighet. Om hun trekkes ned, så tar hun seg sammen og reiser seg opp igjen. En dame med stor kapasitet. Og hun var sosial, hun likte folk – og hun hadde humor, sier Helle Ottesen.

For og med barna

En annen forestilling som gjøres klar i Teater Innlandet. er «Se! Jeg fant!», med John Nyutstumo og Tom Styve – og med Janne Langaas (regi) og Kristin Bengtson (scenografi). En forestilling laget først og fremst for barnehagebarn.

Her møter vi ulven «Asbjørn Moe» og grisen «Bror Grim», som sammen med barna og en kiste med mye rart oppi skal sjonglere seg gjennom kjente eventyr. Stykket har premiere 27. januar – og kan bestilles av barnehager.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.