– Hamar er et av våre beste spillesteder, sier Riksteatrets informasjonssjef Mette Hægeland Blom.

Det var gått 14 år siden sist da Riksteatret igjen kom til byen med en forestilling i 2014. Innlandets hovedstad hadde ingen scene å tilby Riksteatret før det nye kulturhuset sto ferdig.

Liker scenen, liker huset

– Vi liker scenen, vi liker huset – og vi føler at vi blir godt mottatt, sa tidligere sjef ved Riksteatret og skuespiller Ellen Horn til Hamar Arbeiderblad i 2015.

Og om tida Riksteatret måtte droppe mjøsbyen:

– Det føltes så meningsløst å dra forbi Hamar.

Publikums respons har vært strålende etter at Riksteatret igjen kom tilbake.

– Hamar er i dag blant de fem – ti beste for Riksteatret, sier Mette Hægeland Blom.

Og:

– Det er også verdt å merke seg at dette er uansett type forestilling vi kommer med; om det er komedier, klassikere, samtidsdrama, dans, barneforestillinger. Forestillingene vi har i Hamar kulturhus trekker stort publikum. Det virker som Riksteatret er et etterlengtet tilbud for folk på Hamar.

Moro med kollaps

Hvert år legger Riksteatret ut på turne med cirka ti forestillinger. Mette Hægeland Blom sier til Hamar Arbeiderblad at de fleste av forestillingene settes opp på Hamar.

Så langt i år er fem forestillinger fra Riksteatret satt opp i Hamar kulturhus. I tillegg skal Riksteatret senere i vår presentere to store høstforestillinger. Det er ventet at begge disse også settes opp på scene i Hamar kulturhus.

Torsdag kommer et sterkt ensemble til kulturhuset med «The Play That Goes Wrong», eller «Kollaps i kulissene» som navnet er på norsk. Forestillingen, med Hege Schøyen, Jan Huse, Daniel Karlsson, Bartek Kaminsky, Ingar Helge Gimle, Espen Sandvik, Jan Martin Johnsen og Camilla Frey, har blitt mottatt med kritikerapplaus.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.