Hamar
Det skal lages en krimserie for barn og ungdom som skal sendes på NRK, ti episoder er planlagt, foreløpig, serien har fått navnet «TRIO - Odins Gull», totalbudsjettet er på mer enn 23 millioner kroner, produksjonsselskap er NordicStories og Fabelaktiv, produsenter er Rune H. Trondsen og Arild Halvorsen, regissør er Atle Knudsen (ORPS, Linus i svingen), opptaksstart er mars 2013, antatt première er oktober 2013 - og serien skal spilles inn i Skjåk.
- Dette er en stor jubeldag, en dag for champagne, sier Arild Halvorsen i Fabelaktiv.
- Nå er vi innmari glade.
«TRIO - Odins Gull» er et av de aller største prosjektene for Fabelaktiv. Halvorsen har grovregnet prosjektet til cirka 15 årsverk, og han tipper at mellom hundre og hundre og femti mennesker vil være i action når man er i produksjon.
Plottet er kort beskrevet i en pressemelding: «Runa (12) flytter fra storbyen til bygda Skjåk i Gudbrandsdalen. Hun møter Simen og Lars, og de tre blir venner. Alle tre står litt på utsiden, men blir raskt en gjeng som vil ta opp kampen for rettferdighet. Sammen avslører de store og små mysterier i bygda. Den aller største av dem er myten om «Odins gull», en skatt som ifølge mytene skal ligge nedgravd på et hemmelig sted.»
Manusforfattere er Morten Hovland og Trond Morten Kristensen Venaasen.
Men hvorfor Skjåk? Hvorfor foregår dette i Skjåk?
- Skjåk er mitt valg, sier Halvorsen - som forklarer at bygda, hvor blant annet filmen «Into the white» ble spilt inn, er offensive i forhold til slike prosjekter, at han kjenner personer i bygda som ivrer for å fremme lokalsamfunnet i slike sammenhenger - og at det her er lett få hjelp til det man trenger hjelp til. Og selvsagt: kommunen bidrar økonomisk.
Ideen til krimserien for barn og unge kom etter at Halvorsen, manusforfatterne og sjefen for Film 3, Inge Tenvik, for to år siden låste seg inne på Fossheim hotell i Lom for å klekke ut en idé for nettopp en slik serie.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00