Manusforfatter og regissør Øystein Karlsen kjenner Anders Baasmo Christiansen godt. De har jobbet sammen om den populære serien «Dag», solgt til flere titalls land – og kåret til 2000-tallets beste norske serie, og de jobbet sammen med Karlsens spillefilmdebut «Fuck up».

Denne gang handler det om en blind-date. Snekkeren Jonas (Anders Baasmo Christiansen) og servitøren Elisabeth (svenske MyAnna Buring) møtes, og vi følger dem en sommerkveld i Oslo – og inn i natta. Ti halvtimes episoder, fem timer. Alle ti episoder er tilgjengelige på tv.nrk.no fra fredag. Første episode sendes tirsdag 6.februar på NRK 3.

- En ren gavepakke

Øystein Karlsen er manusforfatter sammen med Kristopher Schau. Karlsen er selv regissør, med unntak av to episoder. Agnes Kittelsen har regissert den ene. MyAnna Buring den andre. Karlsen har tidligere uttalt at publikum nok vil kjenne igjen «Dag»-stilen, selv om denne serien er «skrudd sammen på en annen måte».

– Hva er det som gjør at du liker å jobbe med Anders?

– Det er en ren gavepakke. For det første er det en fantastisk trygghet å skrive for noen som gjør ordene levende, nyansert og ekstremt menneskelig. For det andre fordi han som skuespiller er så ekstremt til stede og ekte at det smitter over på alt rundt ham. Det finnes en genuinitet og en motstand mot å jukse emosjonelt hos Anders, som gjør at publikum umiddelbart får følelser for ham. Jeg mener virkelig at han er en av aller beste skuespillerne av sin generasjon, ikke bare her hjemme, men målt mot hvem som helst, hvor som helst.

To språk

– En engelsk versjon er spilt inn, men ikke med Anders Baasmo Christiansen. Hvorfor?

– Det handlet rett tog slett om tid. Vi spilte inn 250 sider manus på to språk på 40 dager, og det gikk ikke opp med andre forpliktelser oppe i det hele.

– Og hvem har da rollen til Anders (Jonas) i den engelske versjonen?

– Gisli Örn Gardarsson, som jo også er et funn både som skuespiller og regissør, hoppet inn og gjorde den engelske delen på fremragende vis. Så MyAnna Buring, som da spiller den kvinnelige hovedrollen, spilte mot to forskjellige menn på to språk, sier Øystein Karlsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.