- Det er bare helt utrolig. Dette er bare veldig merkelig og jeg er veldig glad, sier Chauhan Ekeløf til Østlendingenlike etter at seieren var i boks.

Vinneren ble kåret gjennom å summere poeng fra aktivitetene missene har vært igjennom før selve finalen, og summere det med poeng gitt av dommerne på finalen og publikumsavstemning via SMS, skriver avisen.

Mari Chauhan Ekeløf skal dermed representere Norge i Miss Universe foran en milliard TV-seere i Moskva 9. november.
- Der får det gå som det går, men jeg er vanvittig heldig, sier hun.

Norge har vunnet den internasjonale konkurransen én gang, med Mona Grudt i 1990. 

Ikke tenkt tanken
For un­der en må­ned si­den had­de Mari Eke­løf ald­ri tenkt tan­ken på å bli mo­dell el­ler su­per­kjen­dis. På jobb som ser­vi­tør i Oslo, ble 24-år­in­gen kon­tak­tet av en av dom­mer­ne som job­ber for Miss Uni­ver­se i Norge. Dom­me­ren opp­ford­ret hen­ne til å søke, og det gjor­de hun. Sam­men med 200 and­re kan­di­da­ter gjor­de Eke­løf sitt bes­te for å im­po­ne­re dom­mer­pa­ne­let, og til slutt fikk hun lønn for stre­vet: En plass blant de ti jen­te­ne som får del­ta i den nor­ske fi­na­len 29. juni.

Den nor­ske vin­ne­ren går vi­de­re til den in­ter­na­sjo­na­le Miss Uni­ver­se-fi­na­len ? et spek­ta­ku­lært show som hvert år blir sett av fle­re hund­re mil­li­oner men­nes­ker.

24-år­in­gen, som er opp­vokst i Lø­ten, ved­går at skjønnhetskarrieren kom brått på.

- Jeg har lært vel­dig mye de sis­te uke­ne, og det har vært mye å gjø­re. Man må vir­ke­lig hen­te fram det bes­te i seg selv, sier hun.

Slet med dys­lek­si

Del­ta­ker­ne i den nor­ske fi­na­len blog­ger om seg selv, og nett­si­de­ne blir iføl­ge Eke­løf lest av nær­me­re 300.000 men­nes­ker hver uke.

- Gjen­nom blog­gen har jeg for før­s­te gang klart å åpne meg og for­tel­le om per­son­li­ge pro­ble­mer og ut­ford­rin­ger. Det har vært en be­fri­el­se, sier hun.

Eke­løf har slitt med dys­lek­si hele li­vet, noe som har pre­get hen­ne gjen­nom opp­veks­ten.

- Jeg føl­te meg over­ho­det ikke som noen Miss Uni­ver­se da jeg satt på bar­ne­sko­len og fikk eks­tra­ti­mer for å lære å lese. Nå hå­per jeg å kun­ne hjel­pe og mo­ti­ve­re barn og unge som sli­ter med det sam­me som meg, sier hun.

Ro­man­tis­ke gårdsdrømmer

Selv om Eke­løf har flyt­tet til Oslo, har hun fort­satt hjer­tet sitt på Hedmarken. Må­let er å flyt­te til­ba­ke til når hun blir litt eld­re.

- Det er så vak­kert her oppe. Må­let er å dri­ve egen gård med grønn­saks­dyr­king, sier hun.

 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.