I perioden 2012–2015 har tre rapporter meldt om betydelig intern uro i Musikk i Hedmark. HA har tidligere skrevet om styrets vedtak om forberedelser til oppsigelser av de fem ansatte musikerne, for å rendyrke stiftelsen som en konsertprodusent basert på frilansbruk. Musikernes Fellesorganisasjon, som representerer de fem ansatte, har varslet at de vurderer søksmål mot stiftelsen hvis de pågående drøftingsmøtene ender i oppsigelser.

– Burde sagt ifra før

Tidligere styremedlem Gry Torgals (Ap) tar nå bladet fra munnen, og forteller at hun og de ansattes styrerepresentant prøvde fremmet et forsalg om å avsette daglig leder Torbjørn Bækkevold i 2013. Flertallet stemte nei.

– Hvorfor bringer du denne saken fram for media nå, etter tre år?

– Jeg nådde ikke fram da. Enkelte var på gli, med det var en masse feighet, og de bestemte seg for å utsette saken. Jeg burde selvsagt sagt ifra tydeligere før selv. Det er viktig for min egen del å si fra at jeg så utfordringene som de ansatte hadde, sier Torgals, som var meget kritisk til Bækkevolds styrestil.

– I tillegg var jeg redd for at det skulle bli oppfattet feil politisk–at jeg skulle bli sett på som en opprører. Nå ser jeg at musikerne står i fare for å miste jobbene sine, og det blir helt feil for meg. Det er å starte prosessen i helt feil ende, sier Torgals.

– Dårlig forbedret forslag

Terje Halvorsen, daværende styreleder i Musikk i Hedmark, bekrefter hendelsen, men ønsker ikke kommentere karakteristikken Torgals gir han og de andre styremedlemmene.

– Jeg synes det ikke er klokt å verken kommentere eller utdype hvordan styret har håndtert en sånn type sak. Når det gjelder det konkrete forslaget Torgals kom med, var ikke det forberedt og utredet, verken økonomisk eller juridisk, noe som gjorde det helt umulig for meg å gå inn i en realitetsbehandling av et sånt forslag, sier Halvorsen, og påpeker at styret i samme periode iverksatte HMS-tiltak for å bedre arbeidsmiljøet i organisasjonen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.